Darmowe 3D?

Witam

Właśnie zrobiłem plany mojego domu na Draftsight w 2D i chciałbym wiedzieć, czy istnieje darmowe oprogramowanie, które pozwala odzyskać 2D (dwg) Draftsight w celu przekształcenia go w 3D, ale w prosty sposób.

Ponieważ nie zamierzam powtarzać tego doświadczenia, nie zamierzam kupować oprogramowania tylko na potrzeby interwencji!

Nie potrzebuję bardzo wyrafinowanego oprogramowania (chodzi tylko o to, aby mieć wyobrażenie o tym, jak to będzie wyglądać) i chciałbym nie musieć przerysowywać ich wszystkich na nowym nośniku (takim jak sketchup lub jego odpowiednik).

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Za darmo dostępny jest FreeCAD.
Ale jeśli nie jesteś przyzwyczajony do 3D, może to być skomplikowane, niezależnie od oprogramowania.

1 polubienie

Może to wystarczy, aby go włożyć! W każdym razie bardzo dziękuję. Zamierzam spróbować.

1 polubienie

Nie powiedziałem, że jest to niewykonalne.

Po wybraniu oprogramowania wykonaj powiązane samouczki (jeśli to możliwe, te z edytora) przed rozpoczęciem pracy nad projektem, aby przyswoić sobie słownictwo aplikacji i sposób, w jaki to zrobić.
Niestety, to od użytkownika zależy, czy dostosuje się do oprogramowania.

Nie wahaj się wrócić i zadawać pytań. Nawet jeśli nie korzystamy z FreeCAD, możemy spróbować odpowiedzieć Ci przez analogię.

Witam

Szkoda, skoro homeByMe 2019 możemy eksportować do Drafsight.

Odwrotna sytuacja nie jest możliwa, używamy obrazu jpg w tle.

Ale szczerze mówiąc, jeśli chodzi tylko o szybkie renderowanie ścian i mebli, jest łatwiejszy w użyciu niż mechaniczne oprogramowanie CAD.

2 polubienia