Yippee! Właśnie osiągnęliśmy 90 000 członków na platformie, dziękujemy !! Rodzina projektantów 3D stale się powiększa!
"Im więcej projektantów, tym więcej się uczymy!"
Gratulujemy członkom, którzy dbają o to, aby każdego dnia użytkownicy rozwiązań CAD otrzymywali pomoc i odblokowywanie. Gratulujemy początkującym i ekspertom, amatorom i entuzjastom, którzy ożywili tę piękną społeczność!
Utworzona w 2013 roku społeczność Lynkoa wyraźnie się rozrosła i wkrótce będzie obchodzić 10. rocznicę powstania ! Czy będziemy 100 000 członków świętujących jego urodziny?!
Mała ankieta: A ty, jak długo jesteś na Lynkoa? Dlaczego wchodzisz na platformę? Do Twoich klawiatur! ;)
Osobiście minęły około 4 lata, odkąd odkryłem platformę. Po przekwalifikowaniu zawodowym (problem fizyczny związany z moją poprzednią pracą, spawaczem kotlarskim), wróciłem na 8-dniowe szkolenie kreślarskie CAD!!!!!!!! I właśnie, miałem dostęp do tej platformy "Lynkoa", która ogromnie mi pomogła! I tak jest do dziś. Jak wspomniano niedawno podczas rankingu "top 5 contributors", pomoc i przekaz to coś niezbędnego w naszym biznesie i nie tylko! Myślę, że naprawdę musimy o tym pamiętać. Oto moje odczucia w kilku linijkach.
Dziękujemy za Twoją opinię! Tak się cieszę, że platforma może Ci tak bardzo pomóc! Ta piękna społeczność utrzymuje bardzo silną więź między użytkownikami, której w tej chwili naprawdę potrzebujemy! Pomagajmy sobie nawzajem!!
Członek na 1503 dni (należy pamiętać, że zmienia się to codziennie)
Przyjechałem na zaproszenie wybitnego kolegi, który wywiesza wspaniałą flagę Anny Bretanii, ponieważ forum, na którym się znajdowałem, chyliło się ku upadkowi. Prawdopodobnie dlatego, że nie polegał na sprzedawcy (VAR w języku angielskim).
Poleganie na sprzedawcy jest ważne, ale pod warunkiem, że jest on aktywny jak Lynkoa Visiativ ponieważ mój sprzedawca w tamtym czasie nigdy nie chciał animować forum (konkurencja z gorącą linią :-([ ) a ponieważ nigdy nie było odpowiedzi, został opuszczony. Nawiasem mówiąc, z wielką przyjemnością znalazłem tutaj kilka silnych maouss, którzy byli obecni na innych forach.
Forum, które nie byłoby animowane, jest jak Biblioteka Narodowa Francji (BNF dla wtajemniczonych), która byłaby otwarta tylko raz w roku między 6:30 a 7:15 rano. Cała wiedza i ogromna zbiorowa inteligencja, która jest niedostępna.
Śledzę Lynkoen od 2254 dni i zostałem zaproszony przez Clementine, która szukała mnie na innej stronie "Forum-cao.fr", która następnie połączyła się z Lynkoa, stając się "największą francuskojęzyczną społecznością projektantów i projektantów 3D z 35 000 członków na swoim koncie" w tamtym czasie. A teraz osiągnęliśmy 90000 członków, co za ewolucja. To prawda, że przez ostatnie dwa lata nie byłem zbyt obecny z powodu zmiany firmy, z większą ilością obowiązków i mniejszą ilością czasu, ale nadal przychodzę prawie codziennie, aby zobaczyć, co się dzieje, nie mając czasu na rozpamiętywanie tego; Postaram się to zmienić...
Minęło 3155 dni (od 07.06.13), odkąd łączę się z platformą! Nie mogę się już bez tego obejść, każdego dnia uczę się czegoś, co jest przydatne lub nie w mojej działalności i to właśnie sprawia, że przychodzę, aby skonsultować się z forum. A pompon polega na tym, że gdy napotkam problem, zadaję pytanie i wiele odpowiedzi przychodzi szybko! Jakaż to radość nie czuć się samotnym w obliczu problemu dzięki całej tej dobrej woli!
Dziękuję wszystkim członkom społeczności, ale także wam, którzy utrzymują tę platformę przy życiu.
Podobnie jak @fred pojawił się w 2013 roku (12 kwietnia), forum szybko ewoluowało i dzięki społeczności mogłem rozwijać się w zupełnie nieznanych obszarach, takich jak makra VBA w solidworks.
Dzięki tym wewnętrznym rozwiązaniom oszczędzamy teraz cenne sekundy i stosujemy to w przypadku wielu projektantów w naszej firmie.
Dziękuję wszystkim, którzy mi pomogli i wszystkim, którzy pomogą mi w przyszłości.
Obecny od 2553 dni, na początku trochę przypadkowo... Po przejęciu myCADtools przez firmę, w której pracowałem.
Następnie dostęp do bibliotek części, sprzętu i wielu innych...
I wreszcie ta niezwykła pomoc wzajemna. Codziennie zaglądam na forum, uczę się na pytaniach zadawanych przez innych, pomagam, kiedy mogę odpowiedzieć i otrzymuję pomoc, kiedy jej potrzebuję.
Ta platforma pomogła mi również znaleźć pracę po nieco "chaotycznym" starcie, łatwiej jest trafić do nowej firmy, gdy zna się już oprogramowanie, z którego korzysta (SW + myCADtools).
Dziękuję wszystkim, którzy utrzymują tę platformę przy życiu.
P.S: jeszcze jeden mały wysiłek, znak 100000 nie jest daleko...
Jestem zachwycona i prawie wzruszona, gdy czytam te wszystkie piękne komentarze! Wszystkie te wyczyny są możliwe tylko dzięki Wam, Waszemu know-how i wspaniałemu poczuciu wzajemnej pomocy, więc gratulacje dla wszystkich!