Z pomocą klasycznej książki VBA udało mi się zobaczyć, jak tworzyć programy w VBA.
Z drugiej strony, aby komunikować się z CATIA, a w szczególności wprowadzić dane CATIA (punkt, oś,...) do mojego programu, muszę użyć funkcji "makro" specyficznych dla CATIA (w skryptach VBA, przykład: GetCoordinates).
Z drugiej strony nie mogę znaleźć żadnej pomocy na liście funkcji CATIA. Ponadto, gdy uruchamiam ręczne nagrywanie, aby poznać te funkcje, nie pojawiają się.
Czy wiesz, gdzie mogę znaleźć pomoc z własnymi funkcjami "makro" CATIA? A w szczególności argumenty wymagane dla funkcji?
FYI, mam pomoc CATIA w mojej wersji r5v21, ale wydaje mi się, że nie ma w niej zbyt wiele.
Ta strona jest interesująca. Ale i tak jestem trochę rozczarowany. Nie udało mi się znaleźć listy funkcji CATIA i wyjaśnienia argumentów, które należy wprowadzić w te funkcje, aby działały poprawnie.
Czy ktoś kiedykolwiek korzystał z tych funkcji CATIA? W jaki sposób udało Ci się zrozumieć argumenty przemawiające za tymi funkcjami? Krótko mówiąc, instrukcje użytkowania odnosiły się do stosowania