Witam
Chciałbym dowiedzieć się więcej o tym narzędziu, a w szczególności o parametrach, które mogę ponownie wykorzystać z tego modułu. W szczególności chciałbym użyć tego obliczenia do obliczenia, jak bardzo dwie bryły przenikają się. Na razie wydaje mi się, że widzę tylko wartość max.
Czy wiesz, gdzie mogę uzyskać informacje lub dokumenty na ten temat?
Co kryje się za różnymi typami "Kontakt i zakłócenia", "Gra&kontakt&Zakłócenia", "Dozwolona gra", "Reguła zakłóceń"?
Z góry dziękuję za pomoc
Witam
Mocowanie DMU służy do symulacji ruchu części do montażu i konserwacji (ja go nie posiadam).
Polecenie "Przenikanie"
jest klasycznym poleceniem dostępnym w projekcie zespołu. Jest to to, co zwykle nazywa się analizą "kolizji".
EDIT: Zamieszczam screen, bo możliwe, że z warsztatem DMU Fitting ta komenda zostanie wzbogacona o dodatkowe opcje, których nie mam??

jeśli masz zainstalowaną pomoc, po prostu wybierz polecenie, a następnie F1
W przypadku, gdy załączyłem daną stronę
detection_dinterferences.pdf
1 polubienie
Za szybko Franck ...
A dodatkowo masz fajny plik html z obrazkami^^
Dziękuję Franck, zapomniałem, że ostatnio miałem pomoc.
Staram się lepiej poznać ten moduł, ponieważ staram się pozycjonować części względem siebie, ale ograniczonych. Dlaczego, ponieważ części, o których mowa, składają się ze skomplikowanych powierzchni.
Zagłębiając się w pomoc, mam "dmu space analysis ecad umieszczanie algorytmów routingu", co może być tym, czego szukam.
Oto zrzut ekranu z informacjami, które znalazłem w pomocy:

Oto zdanie, które mnie interesuje:
"Utwórz obszar ograniczenia mechanicznego, biorąc pod uwagę kolizję; następnie przesyła informacje do systemu ECAD w celu zintegrowania ich z algorytmem umieszczania/wyznaczania tras".
Czy masz jakieś pomysły na wdrożenie tej metody?
Zacznijmy od tego, czy wiesz, czym jest system ECAD? A gdzie to jest?
Z góry dziękuję za pomysły.
Witam.
ECAD = Elektroniczny, Elektryczny CAD.
Nie mam tych modułów, ale na pierwszy rzut oka to do umieszczania "komponentów, czyli zacisków, złączy itp" i prowadzenia "ścieżek, czyli".
Ojej, nie pachnie to dobrze, bo głównie zajmuję się mechami.
A jeśli chodzi o "algorytm umieszczania/routingu", czy masz jakieś pomysły, gdzie on jest?