Zakup licencji Solidworks

Witam wszystkich,

Dzisiaj natknąłem się na reklamę wersji Solidworks "2009/2010 professional" za 1500€

Ponieważ jest to licencja z drugiej ręki, co radzicie mi, aby transfer przebiegł bezproblemowo? Czego powinienem się upewnić przed przystąpieniem do płatności? Czy kiedykolwiek dokonałeś tego rodzaju przelewu?

Sprzedawca zapewnia mnie, że mogę zaktualizować tę wersję około 2013 roku za 1700 €. Nie wiedziałem, że można zaktualizować wersję?

Dziękuję i życzę miłego wieczoru!

Dobry wieczór

Myślę, że to pipo na aktualizację, ponieważ od 2010 do 2014 roku to 3 konserwacja, a dodatkowo za 1700 € pro wydaje mi się niskie. Wyjaśniono mi, że licencja c jest powiązana z maszyną i że nie można jej odsprzedać, może przenieść na inny komputer (więc odzyskaj przesłane pliki podczas odinstalowywania. Najlepiej skontaktować się z przedstawicielem handlowym ("axemble").

Dobry wieczór wszystkim.

Wydaje mi się, że teraz można kupić używaną licencję CAD.

Znalazłem ten link:

http://cadxp.com/topic/35564-vente-de-logiciel-doccasion-jugement-de-la-cour-europeenne/

Pozdrowienia

Juliański

1 polubienie

Więc punkt, który mnie niepokoi:

W takim przypadku firma UsedSoft ma zatem pełne prawo do sprzedaży używanych licencji na produkty Oracle, o ile zostały one należycie nabyte, a pierwotny właściciel całkowicie pozbył się powiązanego oprogramowania. Jeśli pierwotny właściciel zakupił blok 25 licencji, musi go odsprzedać w całości i nie ma prawa do sprzedaży licencji po licencji. Nowy właściciel może pobrać oprogramowanie, na które uzyskał licencję (pobranie mieści się w zakresie praw autorskich objętych licencją) i uzyskać aktualizacje. Wreszcie może on z kolei odsprzedać licencję, na tych samych warunkach.

1 polubienie

Witam

Zakup licencji używanej: dlaczego nie? Z drugiej strony, aktualizacja za 1700€, w ogóle w to nie wierzę! W mojej firmie właśnie przeszliśmy z 2008 na 2012 rok i byliśmy zmuszeni płacić za nowe licencje, ponieważ skończyła się nasza konserwacja.

W twoim przypadku domyślam się, że nie ma konserwacji, więc aktualizacja nie jest możliwa... A może zostaliśmy oszukani przez sprzedawcę solidworks.

Życzę Ci miłego dnia

1 polubienie

Uważaj, aby nie była to wersja edukacyjna, ponieważ dla mnie wersja 2009/2010 jest to licencja edukacyjna, ponieważ wersja profesjonalna pojawia się tylko z wersją roczną .

2 polubienia

Cze wszystkim

Zakup używanej licencji SOLIDWORKS jest niemożliwy, ponieważ zabrania tego prawo francuskie i europejskie. Rzeczywiście, licencja na oprogramowanie jest niezbywalna, więc uważaj na ludzi, którzy chcą sprzedać Ci licencje SOLIDWORKS za cenę, która wymyka się wszelkiej konkurencji, ponieważ w każdym razie jest to oszustwo.

Istnieją tylko dwa sposoby zakupu licencji SOLIDWORKS. Skontaktuj się z autoryzowanym sprzedawcą (na przykład AXEMBLE) lub kup firmę, która już posiada licencje SOLIDWORKS, a otrzymasz prawo do ich używania.

Należy również uważać na aukcje ze sprzętem, na którym zostanie zainstalowany na przykład SOLIDWORKS. W takim przypadku możesz korzystać ze sprzętu i licencji, ale narażasz się na niebezpieczeństwo, a autoryzowany sprzedawca nigdy nie będzie w stanie zaktualizować licencji za Ciebie!

Tym bardziej ryzykujesz podjęcie kroków prawnych!

6 polubień

W zasadzie trzymanie zakupu konserwacji co roku to posiadanie kredytu, aby 3 lata później móc korzystać z najnowszej wersji. Osobiście tak się zajmuję, ale mam tylko jedną pracę! 

Rozumiem firmy z więcej niż 3 stanowiskami....  

Z drugiej strony możesz zmienić użytkownika licencji (już widziany), ale nie ma mowy o odsprzedaży między firmami. 

W rezultacie, po wejściu do swojego kapitału dużej firmy, mała firma (w porządku do kupienia przez dużą firmę) korzysta z przeniesienia licencji.

Myślę, że jest to drugi możliwy przypadek. 

@BATCH123! Chcesz kupić firmę lub zostać wykupionym? Mam niezły ubaw

Witam

Instalując licencję SolidWorks, wyrażasz zgodę na warunki i postanowienia...

a licencje uznaje się za niezbywalne, niezbywalne.

Jeśli chodzi o wersje: z wyjątkiem wersji edukacyjnych, brak pakietu 2009/2010.

Jest to wersja z 2009 lub 2010 roku.

Jeśli jest to wersja 2010, będzie można odczytywać i używać plików Solidworks 2009/2008/2007 itp.

@Rim B: Gdzie przeczytałeś lub zobaczyłeś, że po 3 latach bez umów znowu musiałeś płacić za licencje SW?

Nigdy tak nie było. NIGDY.

Z drugiej strony, być może zapłaciłeś za pakiet resubskrypcji, a następnie zapłaciłeś 3 lata z góry za aktualizację i umowę wsparcia.

W skrócie: nie ma możliwości zakupu licencji solidworks za 1700 €, jest to cena roku konserwacji i aktualizacji, a jak słusznie mówi bfrin, jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaktualizować tę nielegalnie zakupioną licencję, nie będziesz w stanie, ponieważ prawo do użytkowania nadal będzie legalnie przyznane osobie lub firmie, która Ci ją sprzedała:(

Miłego dnia

3 polubienia

PS: jest grupa, która dobrze jest być na bieżąco z tematem.

http://www.lynkoa.com/groupes/je-veux-acheter-solidworks

Miłego dnia

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

- Zauważyłem, że tak, to dziwne 2009/2010 pro

- Mieszkam w Szwajcarii, nie znam szwajcarskiego prawa na ten temat

- Zwracam uwagę, że aktualizacja z 2010 r. na 2013 r. będzie niemożliwa

- Wkrótce skontaktuję się z Axemble, aby uzyskać więcej informacji

- To jest zakup osobisty, nie jestem osobą prowadzącą działalność gospodarczą

Witam ponownie,

@olive: Rzeczywiście, po kilku informacjach pomyliłem licencje, które kupiliśmy (zapłaciłem w całości) z tą, którą aktualizowaliśmy od 2008 do 2012 roku (zapłaciłem tylko za aktualizację). Przepraszam za to nieporozumienie.

Pozostaję jednak przekonany, że mamy do czynienia z oszustwem, jeśli chodzi o odsprzedaż licencji.

Życzę Ci miłego dnia

@Rim-b

Czy możesz podać mi cenę, którą zapłaciłeś za aktualny licznik od 2008 do 2012 roku?

Dziękuję

Witam

@BATCH123, W rzeczywistości cena odpowiada tej, którą otrzymujesz, czyli 1700 € za wersję pro i nieco mniej za wersję standardową.

Życzę Ci miłego dnia. 

Oznaczałoby to, że osoba, z którą rozmawiałem, była uczciwa! 

Mogłem dostać 2013 rok za 1200+1700€, więc 2900€

@+

@batch123

Nie sądzę, żeby to było takie proste, ale zajrzałem do ustawień portalu solidworks, aby zmienić użytkownika licencji, musisz skontaktować się ze sprzedawcą. Tak więc w każdym razie, nawet jeśli manipulacja wydaje się teoretycznie możliwa, nie może być łatwa.

A po drugie, wydaje mi się bardzo dziwne, że wykupienie pojedynczej konserwacji daje prawo do posiadania najnowszych aktualizacji.

Nie ma wątpliwości co do uczciwości danej osoby, ponieważ przez ignorancję może ona działać w dobrej wierze.

1 polubienie

Miłego dnia razem. Pamiętaj, aby zawsze kupować używane oprogramowanie tylko od renomowanych sprzedawców. Można je rozpoznać na przykład po wielu pozytywnych opiniach w serwisie eBay lub Trusted Shops.

Wykopaliska z 2013 roku, które będą lepsze.

@Franck Myślę, że problem został już rozwiązany.

1 polubienie

Ponadto nie sądzę, aby w serwisie Ebay lub innych było wielu sprzedawców z certyfikatem SW...

1 polubienie

W ostatnich latach firma Microsoft zablokowała ponad 50 000 nielegalnych licencji. To zabolało wielu klientów. Dlatego ten temat jest zawsze aktualny. Chciałem tylko zwrócić na to uwagę.