Włącz e-rysunek w oknie podglądu e-pdm sw2014

W jaki sposób w oprogramowaniu Solidworks E PDM mogę ustawić PDM tak, aby rysunek elektroniczny był aktywny w oknie podglądu?

Dziękuję

Przyjacielski

Twój e-rysunek w ogóle nie działa pod EPDM, prawda?

Albo podczas podglądu masz obraz bitmapowy, a następnie musisz kliknąć w oknie, aby przełączyć się w tryb Edrawing?

Witam

Eksplorator SolidWorks musi być zainstalowany.

Jeśli jest już zainstalowany, spróbuj go odinstalować, a następnie zainstalować ponownie.

Jest on dostępny tutaj:

http://www.solidworks.fr/sw/products/10572_FRA_HTML.htm

Jeśli to nie zadziała, a komputer jest w wersji 64-bitowej, spróbuj pobrać 32-bitową wersję SolidWorks Explorer lub Edrawings.

Edycja: jeśli na komputerze jest kilka wersji Edrawings, musisz je wszystkie odinstalować, a następnie naprawić instalację EPDM, z menu Start > Panelu sterowania > Programy, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy: napraw.

Edycja 2: możemy również sprawdzić, czy ścieżka Edrawings jest dobrze wypełniona, patrz załączony obrazek.

epdm-preview-edrawings.png

Dla mnie nie ma potrzeby korzystania z SolidWorks Explorer (SW Explorer jest dla PDW Worksgroup, a nie EPDM).

1 polubienie

masz obraz bitmapowy i chcesz systematycznie przełączać się na Edrawing.

Z eksploratora EPDM:

Zakładka:

• Wyświetlać
  • Opcje

i Dzaznacz "Pokaż bitmapę dla plików SolidWorks"

FYI: Osobiście pominęliśmy to pole, aby uzyskać szybki podgląd (szczególnie w celu wizualizacji złożeń), a w razie potrzeby kliknęliśmy na bitmapę, aby aktywować Edrawing.

(patrz załączony plik)

epdm_montrer_le_bitmap.jpg
1 polubienie

@flegendre z pewnością dało rozwiązanie.

To powiedziawszy, wydaje mi się @flegendre, że mieliśmy problem ze stacją roboczą (Jérémy F's w Nantes), która nie miała odpowiedniej wersji E-Drawing, co uniemożliwiało podgląd na EPDM. Pamiętasz to? Może w Twojej historii HotLine?

Tak, rzeczywiście, to do mnie przemawia. Infolinia miała spore problemy.

Nie mam już dostępu do historii, więc nie mogę sprawdzić, co zostało zrobione.

1 polubienie

-