W jaki sposób w oprogramowaniu Solidworks E PDM mogę ustawić PDM tak, aby rysunek elektroniczny był aktywny w oknie podglądu?
Dziękuję
Przyjacielski
W jaki sposób w oprogramowaniu Solidworks E PDM mogę ustawić PDM tak, aby rysunek elektroniczny był aktywny w oknie podglądu?
Dziękuję
Przyjacielski
Twój e-rysunek w ogóle nie działa pod EPDM, prawda?
Albo podczas podglądu masz obraz bitmapowy, a następnie musisz kliknąć w oknie, aby przełączyć się w tryb Edrawing?
Witam
Eksplorator SolidWorks musi być zainstalowany.
Jeśli jest już zainstalowany, spróbuj go odinstalować, a następnie zainstalować ponownie.
Jest on dostępny tutaj:
http://www.solidworks.fr/sw/products/10572_FRA_HTML.htm
Jeśli to nie zadziała, a komputer jest w wersji 64-bitowej, spróbuj pobrać 32-bitową wersję SolidWorks Explorer lub Edrawings.
Edycja: jeśli na komputerze jest kilka wersji Edrawings, musisz je wszystkie odinstalować, a następnie naprawić instalację EPDM, z menu Start > Panelu sterowania > Programy, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy: napraw.
Dla mnie nie ma potrzeby korzystania z SolidWorks Explorer (SW Explorer jest dla PDW Worksgroup, a nie EPDM).
masz obraz bitmapowy i chcesz systematycznie przełączać się na Edrawing.
Z eksploratora EPDM:
Zakładka:
i Dzaznacz "Pokaż bitmapę dla plików SolidWorks"
FYI: Osobiście pominęliśmy to pole, aby uzyskać szybki podgląd (szczególnie w celu wizualizacji złożeń), a w razie potrzeby kliknęliśmy na bitmapę, aby aktywować Edrawing.
(patrz załączony plik)
@flegendre z pewnością dało rozwiązanie.
To powiedziawszy, wydaje mi się @flegendre, że mieliśmy problem ze stacją roboczą (Jérémy F's w Nantes), która nie miała odpowiedniej wersji E-Drawing, co uniemożliwiało podgląd na EPDM. Pamiętasz to? Może w Twojej historii HotLine?
Tak, rzeczywiście, to do mnie przemawia. Infolinia miała spore problemy.
Nie mam już dostępu do historii, więc nie mogę sprawdzić, co zostało zrobione.
-