Witam
Posiadam oprogramowanie SW 2016 - SP05
Mam problem, mam aktywowane w opcjach systemu pole AKTYWUJ PASEK BLOKU.
Tyle tylko, że żółto-pomarańczowy pasek nie jest wizualnie obecny na moich pracach, aby go użyć. Więc nie mogę go użyć.
Czy ktoś kiedykolwiek miał mnie pb,
W załączeniu znajduje się plik PDF.
Dziękuję
blocage.pdf
Witam
Czy próbowałeś ponownie uruchomić solidworks i/lub swój komputer po zatwierdzeniu opcji paska blokowego?
Tak, zrestartowałem wszystko od nowa
1 polubienie
To dziwne, czy próbowałeś otworzyć inny pokój, aby sprawdzić, czy wyskoczy pasek?
1 polubienie
Witam
Nie używam tej funkcji, ale właśnie włączyłem ją w wielu pokojach i działa bez problemu.
Mam taką samą wersję jak ty.
Może wyłącz funkcję i zamknij oprogramowanie, a następnie ponownie włącz funkcję?
Pozdrowienia
Sandrine powiedział:
1 polubienie
Witam
Najprostszym sposobem jest naprawa oprogramowania. Jest to prawdopodobnie coś, co powodowało błędy podczas aktualizacji SP.
2 polubienia
Aby zobaczyć, jak ponownie zainstalować oprogramowanie z DVD.
1 polubienie
Instalacja przerobiona od SW2016 SP05 bezpośrednio.
Wszystko jest w porządku, jeśli chodzi o instalację.
Ale pb się upiera.
Dziwne jest to, że jeśli wstawię stare ustawienie wersji SW2014, widzę, że pasek opcji aktywuje pasek blokowania.
a kiedy ponownie załadowuję ustawienia SW2016, już nic nie widzę, więc myślę, że w zależności od moich opcji muszą być znaczniki wyboru, które są ze sobą sprzeczne.
Które?
gt22
12 Styczeń 2017 07:52
9
Jesteś na części lub zespole
Wydaje mi się, że pasek blokujący działa tylko na częściach
@+ ;-)
@GT22: Tak, to tylko dla części.
@s.guinot: Myślę, że niestety jest to błąd, nie ma powodu, dla którego po ponownej instalacji nie działa.
1 polubienie
coyote
12 Styczeń 2017 13:42
11
Witam
Mam też SW 2016 SP5 i nie mam pb, więc to nie jest błąd. Czy masz ten problem na wszystkich swoich częściach?
@+
Pb to wraca do programisty SW, bo wysłałem swoje USTAWIENIE i części, które zrobiłem.
Axemble przeprowadził testy na moich częściach i ich częściach, i wniosek, że to Pb z moim ustawieniem. Więc wysyła to do edytora.
Po prostu powtórz USTAWIENIA ręcznie, moje uległy uszkodzeniu; i sprowokował ryk.