Włącz wyszukiwanie wielokrotne w PDM 2020

Witam wszystkich, niedawno przeprowadziliśmy migrację solidworks i PDM do wersji 2020.

Problem polega na tym, że wcześniej mogłem przeprowadzić wyszukiwanie wielokrotne, po prostu wpisując liczby jedna po drugiej, po prostu wstawiając spacje.

dzisiaj to już nie działa, ale w pomocy PDM ten temat jest obecny, jak przeprowadzić multi-search. Domyślam się, że to musi być opcja do aktywacji!? Czy ma pan jakiś pomysł???

Pozdrowienia 

G. 

W załączeniu zdjęcie tego, co chcę zrobić.

CDT 

G.

capture.jpg

Witam

Zwykle nie ma opcji, jest to operacja domyślna. Po tym, czy jest to regresja z 2020 roku, jest całkiem możliwe.

PS: Nazwa skrzyni na zrzucie ekranu jest widoczna w drugiej części okna wyszukiwania (lewy dolny róg)

1 polubienie

Witam, więc nigdzie nie ma nowych rozwiązań!?  

Mój informatyk znalazł mi sposób na wyszukanie kilku terminów, 

należy wpisać np.: numer 1 "ALT GR + 6" numer 2. Wszystko to , w rzędzie bez miejsca, nie jest zbyt praktyczne, ale i tak lepsze to niż nic.

Poczekajmy na przyszłe wersje, może to wróci.

Pozdrowienia

G.

Witam

Rzeczywiście, w badaniach PDM 2020 pojawiło się kilka nowych osiągnięć: 

https://www.solidworks.com/media/whats-new-solidworks-pdm-2020-search

To powinno dać odpowiedź na twoje pytanie. 

Tak, dziękuję, ale nie więcej niż już wiedziałem niestety, i tak dziękuję, miejmy nadzieję, że w nadchodzącej wersji to dodają.

CDT

G.

Witam

W przeciwnym razie sprawdź, czy nie jest oparty na wyszukiwaniach systemu Windows, w którym to przypadku musisz wpisać OR wielkimi literami między poszczególnymi kryteriami wyszukiwania.

Nie, próbowałem w systemie Windows, to nie działa, nawet "ALT GR+6", ponadto przy zmianie bagażnika nie zrobiłem aktualizacji systemu Windows...

Myślę, że zostało to zrobione, ale potrzebujesz spacji przed i po OR. <Kryterium 1> LUB <Kryterium 2>

Działa na wyszukiwaniu w systemie Windows 10, dla PDM nadal jestem w 2019 roku, więc nie ma problemu z prostą spacją między każdym kryterium. W tym przypadku pozostaje infolinia resellera (ze swojej strony przetestujemy i zainstalujemy dopiero w 2020 roku, gdy SP5 zostanie wydany).

1 polubienie