Wyświetlanie w Menedżerze funkcji

Witam

Ostatnio wyświetliłem oznaczenia moich części w drzewie tworzenia "Menedżer funkcji". W przypadku nowych zestawów nie ma problemu, modyfikacja jest dokonywana w .asmdot, ale kiedy biorę stare zestawy, jestem zmuszony postępować w następujący sposób: kliknij "zamontuj opisy komponentów":

Ale czy istnieje sposób na zastosowanie tej zmiany do folderu za pomocą narzędzia Integration lub Batch Propeties?

Dziękuję

Witam

Może zamiast tego za pomocą narzędzia CopyOptions, w przeciwnym razie nie jest to możliwe.

1 polubienie

Witam

Możesz utworzyć makro za pomocą rejestratora. Tuszujesz to, nagranie i wykonujesz manipulację, a potem przestajesz, a potem nagrywasz to i odtwarzasz... otwierając stary ASM, będziesz musiał tylko uruchomić makro i zapisać ASM...

Obawiam się, że żadna metoda nie zadziała.

Tak więc, jak powiedziałem, może nie być rozwiązania.

Czy próbowałeś nagrywać makr? Będziesz musiał go uruchamiać za każdym razem, gdy otwierane są stare pliki, ale wystarczy jedno kliknięcie, aby uruchomić go przeciwko 3 lub 4 w trybie ręcznym.

Tak, testowałem też makro, nie działało.

Pomyślałem, że może narzędzie do integracji pozwoli Ci to zrobić za pomocą ustawień API. Ale nic o tym nie wiem.

Znalazłem to, ale nie wiem, czy to może pomóc....

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Show_Component's_Description.htm

Witam

Utwórz makro i zastąp kod poniższym, a następnie uruchom je zbiorczo za pomocą narzędzia do integracji.

Philippe

Opcja jawna
Dim swApp jako SldWorks.SldWorks
Przyciemnij część jako SldWorks.ModelDoc2
Sun SelMgr jako SldWorks.SelectionMgr
Dim swFeatMgr As SldWorks.FeatureManager
Sub main()
    Ustaw swApp = Application.SldWorks
    Ustaw część = swApp.ActiveDoc
    Ustaw SelMgr = Part.SelectionManager
    Ustawić swFeatMgr = Part.FeatureManager

' Pokaż opisy komponentów jest ustawione na wartość true