Wyświetlacz oceny gwintu

Cze wszystkim

Mam mały problem z wyświetlaniem oceny moich wątków pod SW2018....

Robię kran w pomieszczeniu z funkcją "Pomoc przy wierceniu", a następnie "Kran do rury prostej" i to sprawia, że jestem kranem .... Jak na razie jest dobrze, bo o to go pytam.

Kiedy wymiaruję ten gwint za pomocą funkcji "Symbol do wiercenia" na rysunku, daje mi to podwójny wymiar. górny wymiar z Ø wiercenia i jego głębokością oraz poniżej wartości gwintu i jego głębokości. (patrz PC)

Problem:

Chciałbym usunąć Ø wiercenia, aby zachować tylko rodzaj gwintu i jego głębokość.

Rozwiązanie:

Na chwilę obecną klikam na wymiar, a następnie w Managerze właściwości PropertyManager zmieniam wartość wymiaru w polu "Tekst wymiaru" usuwając:

<MOD-DIAM> <hw-tapdrldia> <GŁĘBOKOŚĆ-OTWORU> <hw-głębokość-OTWORU>

Czy istnieje sposób na modyfikację pliku źródłowego (który plik źródłowy? który wiersz w pliku źródłowym?), aby nie trzeba było już robić tego ręcznie?

Proszę bardzo..... Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

Miłego dnia

Michael

capture.jpg

Witam

Musisz zmodyfikować plik tekstowy: calloutformat.txt 

Zwykle znajduje się w katalogu: C:\Programs\Solidworks Corp\lang\English. 

Nigdy go nie modyfikowałem, więc nie gwarantuję wyniku, wiedząc, że parametrów jest bardzo dużo i że trudno jest znaleźć te, które nas interesują.

Miłego dnia

Dziękuję Rim-b,

Otworzyłem ten plik, ale ...... Nie wiem, co to za każdy element. Nie chcę zrobić nic głupiego.

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, jeśli zdecydujesz się go zmienić, jest wykonanie kopii zapasowej tego pliku. Wtedy myślę, że znalezienie odpowiednich ustawień zajmuje trochę wolnego czasu, dlatego nie wprowadziłem jeszcze żadnych zmian w tym pliku.

Życzę Ci miłego dnia