Jedno pytanie, czy części, które nie są wyświetlane w SOM DSO, wyświetlają się w SOM-ach w pomieszczeniu???
Witam
Klikając na swój widok i przechodząc do "inne właściwości", znajdziesz różne zakładki:
"Właściwości widoku" ==> Sprawdź, czy zaznaczono opcję "pokaż obwiednię"
"Ukryj/pokaż komponenty" ==> Sprawdź, czy lista jest pusta
Ukryj/Pokaż ciała" ==> Tak samo
Witam
Ten problem już napotkaliśmy w widokach przekrojów, jest niewytłumaczalny i nie znaleźliśmy żadnych rozwiązań poza śledzeniem brakujących linii. Ale w twoim przypadku możesz zmienić swój wygląd z 3D na biały i wstawić go do swojego planu (syst. D ; ) ).
Tak, części są wyświetlane na rysunkach części, nie martw się...
Jak napisano powyżej, w trybie cieniowanego obrazu jest on również wyświetlany. Myślałem więc o umieszczeniu wszystkich moich widoków w cieniowanym obrazie i pracy w ten sposób, ale problem z tym rozwiązaniem polega na eksporcie DWG, który nie działa.
Czy próbowano utworzyć nowy rysunek i ponownie wstawić widoki?
Tak, próbowałem, to ta sama nędza.
Jesteś w trakcie konserwacji??? Jeśli tak, skontaktuj się ze sprzedawcą, który może mieć rozwiązanie, ponieważ może sprawdzić, czy są jakieś otwarte zgłoszenia na ten temat i czy znaleziono rozwiązania....
Nie jestem już związany umową serwisową.
Nie przeczytałem wszystkich propozycji moich kolegów, ale jeśli nie zostałeś o to poproszony; subwersja SP to ty??? Ponieważ nie jesteś już w trakcie konserwacji, musiałeś mieć SP4... Jeśli nie, może BYĆ w stanie rozwiązać problem.
Korzystam z dodatku SP5 z 2016 r. Myślę, że ostatnia aktualizacja tej wersji.
Całkiem po SP5 z 2016 roku jest rok 2017...
I przekształcić widok w szkic? Nie jest świetny, ale jeśli może pomóc...
Próbowałem przekształcić go w szkic, ale nic to nie wnosi (i nieuchronnie tracę zależne widoki, ponieważ jest to mój główny widok...)
Mam wrażenie, że to duży błąd i że nie jestem w dobrym stanie, aby dostarczyć rysunek 2D...
Widząc, że podczas otwierania pliku obraz zawiesza się na kilka sekund bez wyświetlania warstw (tylko czarnymi liniami) i pokazuje poprawnie mój widok z góry (ten, który powoduje problem). Myślę, że może problem dotyczy warstw, więc usunąłem je wszystkie, ale problem nadal występuje.
Teraz właśnie dokonałem eksportu DWG zupełnie innego rysunku z widokiem ISO w trybie cieniowanego obrazu.
Ten ostatni widok został poprawnie wyeksportowany jako DWG wyświetlany w usuniętych ukrytych wierszach....
Więc próbuję (znowu...) wykonać tę operację z moim uszkodzonym rysunkiem, ale solidworks w ogóle nie eksportuje cieniowanych obrazów w tym konkretnym przypadku.... To irytujące!
Właśnie spróbowałem, robiąc kompozycję na wynos w zip => otworzyłem to na komputerze kolegi, to też nie działa. Nawet usunięcie rysunku i rozpoczęcie nowego stwarza ten sam problem...