Gdy wykonujesz okrągłe powtórzenie po wykonaniu otworu za pomocą kreatora wiercenia, odpowiednia notatka na rysunku wyświetla wszystkie informacje o wykonanych otworach:
Liczba występowania x średnica Głębokość wiercenia M16 6H 16,1 x 90° Górna powierzchnia...
Mianowicie:
<NUM_INST> x <MOD-DIAM> <hw-tapdrldia> <GŁĘBOKOŚĆ-OTWORU> <w-głębokość-gwintu>
<ZLEWOZMYWAK><MOD-DIAM> <hw-nscsdia> X <hw-nscsang>, <hw-msgnearside>
Dlaczego, gdy przeprowadzamy usuwanie materiału (typ otworu), a następnie cykliczne powtórzenie, nie mamy tego typu notatki?
U nas wyświetla wymiary niezależnie, z jednej strony liczba otworów, z drugiej średnica itp. Czy można to wszystko zgrupować w formie jednej notatki, tak jak w przypadku asystenta wiercenia?
Wreszcie, czy tę słynną notatkę można edytować gdzieś w pliku, aby zastosować długoterminowe modyfikacje, takie jak chęć wyświetlenia
X Otwory ØX na ØX
Zamiast
W samouczku używane są tylko otwory wykonane za pomocą kreatora wiercenia, po którym następuje powtórzenie.
Pytałem, czy w przypadku, gdy robisz dziurę, usuwając materiał przez wszystko (lub prostokąt, cokolwiek), a następnie powtarzasz, czy możliwe jest uzyskanie tego samego rodzaju notatki, co ta wygenerowana przez przykład kreatora wiercenia "8 otworów Ø22 na Ø240".
Co więcej, system stołów wiertniczych nie odpowiada potrzebom naszej firmy, w każdym razie dziękujemy.
Czy ktoś wie, jak skonfigurować te notatki (plik SLDBOM chyba?)
Oprogramowanie działa w ten sposób, więc musisz z niego odpowiednio korzystać i iść w jego kierunku.
Usunięcie materiału za pomocą szkicu (nawet jeśli narysowany jest okrąg) nie będzie brane pod uwagę w MEP z "symbolem wiercenia".
Musisz "wyrobić sobie dobry nawyk w 3D" używania Kreatora wiercenia do wykonywania tych otworów.
Modyfikacja pliku zarządzającego tymi parametrami była już wspominana w innym pytaniu na forum, a wniosek był taki: nie dotykamy tego pliku, bo to jest źródło problemów, które za nim stoją.
Bardzo ciężkie z mojej strony, przechodzimy z Creo na Solidworks, więc mamy pewne złe nawyki, to była tylko kwestia zrobienia notatki i kliknięcia bezpośrednio na wymiary, które chcemy, aby się w nich pojawiły, tolerancje są zatem uwzględnione, w przeciwieństwie do naszej początkowej metody, która polegała na utworzeniu notatki za pomocą zmiennej, która powodowała zebranie, które chcieliśmy...
Nie wiem, czy wyraziłem się jasno, ale pb rozwiązał dziękuję za odpowiedzi i prawdopodobnie do zobaczenia wkrótce:)