Wyświetlanie rodzin części na rysunku

Dobrzy wszyscy,

Aby wyświetlić rodzinę części na planie, należy ją edytować w 3D, ale nie "w nowym oknie": można więc zmienić jej rozmiar, aby wyświetlić ją tak, jak chcesz, w ten sam sposób w 2D.

Ale czasami to nie działa i rodzina części jest wyświetlana w dowolny sposób! Jakiś pomysł?

Witam, Pytanie może być nie na temat, ale czy to problem na tym samym rysunku, czy też napotykasz problem na określonych formatach.

Myślę o tym, ponieważ miałem problemy między 2 ujęciami A3 i A2, z których jedno było w porządku, a drugie potworny bałagan....  

Mój problem polegał na tym, że w A2 był zapisany widok iso, ale się nie pojawił. na otwarciu. 

W rezultacie, jakiekolwiek wstawienie tabeli itp. nigdy nie poszło dobrze za pierwszym razem. (to było pod SW 2013)

2 polubienia

A priori jest we wszystkich formatach!

Technika a priori działa:

Podczas zmiany rozmiaru tabeli rodziny (tj. w 3D) musisz zapisać (bezpośrednio za pomocą CTRL+S), upewniając się, że przed aktywacją (po prostu przez kliknięcie) pierwszej widocznej komórki tabeli, którą chcesz wyświetlić!

W ten sposób po ponownym wstawieniu tabeli do rysunku jest ona wyświetlana poprawnie!