Montaż gwintów, wyświetlanie przekroju

Witam

Pracuję z oprogramowaniem SW 2011 i szukam sposobu na wyświetlenie gwintu i gwintu w widoku przekroju poprzecznego zespołu składającego się z części gwintowanej i części gwintowanej.

Mogę wyświetlać gwintowanie lub gwintowanie w widokach rysunku dla pojedynczych części, ale nie podczas ich składania.

Czy jest to problem z oprogramowaniem, czy też problem z ustawieniem parametrów w opcjach.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Paschalnej.

Witam @ pascal

Zobacz ten wątek

http://www.lynkoa.com/forum/3d/trou-taraude

Między innymi

nicolas.vialle69 powiedział:

5 luty, 2014 - 10:52 | /!\ Zgłoś nadużycie

Przechodzisz do zakładki   opcji Document    Property Wrap   Cieniowana reprezentacja gwintu, jest ona lżejsza niż wyciąganie zaokrągleń

solidworks.png

@+ ;-)

Witam

Jeśli znajduje się na rysunku, musisz przejść do Wstaw, a następnie Obiekty modelu, tam możesz zaimportować reprezentacje gwintów. Nie zapomnij odznaczyć przycisku importuj wymiary, który jest domyślnie włączony.

Mam nadzieję, że to jest to, czego chciałeś

insertion_objets_du_model.jpg
10 polubień

Witam, czy istnieje rozwiązanie, po zaimportowaniu adnotacji, aby je usunąć? Zwłaszcza na widoku?
Pozwólcie, że wyjaśnię, mam dwa widoki na moim planie, zaimportowałem wątki na jednym widoku i nie zwróciłem uwagi na pole "importuj obiekty we wszystkich widokach", które jest domyślnie zaznaczone. Tyle tylko, że na drugi rzut oka siatki są niepokojące i wyraźnie zanieczyszczają widok. Przeszkadza mi przerabianie całego widoku...

Z góry dziękuję za pomoc. 

Nie musisz ich usuwać, musisz przejść do menedżera funkcji widoku, na samym dole wybrać "wysokiej jakości reprezentacja wątku" (lub coś w tym stylu)

1 polubienie