Pracuję z oprogramowaniem SW 2011 i szukam sposobu na wyświetlenie gwintu i gwintu w widoku przekroju poprzecznego zespołu składającego się z części gwintowanej i części gwintowanej.
Mogę wyświetlać gwintowanie lub gwintowanie w widokach rysunku dla pojedynczych części, ale nie podczas ich składania.
Czy jest to problem z oprogramowaniem, czy też problem z ustawieniem parametrów w opcjach.
Jeśli znajduje się na rysunku, musisz przejść do Wstaw, a następnie Obiekty modelu, tam możesz zaimportować reprezentacje gwintów. Nie zapomnij odznaczyć przycisku importuj wymiary, który jest domyślnie włączony.
Witam, czy istnieje rozwiązanie, po zaimportowaniu adnotacji, aby je usunąć? Zwłaszcza na widoku? Pozwólcie, że wyjaśnię, mam dwa widoki na moim planie, zaimportowałem wątki na jednym widoku i nie zwróciłem uwagi na pole "importuj obiekty we wszystkich widokach", które jest domyślnie zaznaczone. Tyle tylko, że na drugi rzut oka siatki są niepokojące i wyraźnie zanieczyszczają widok. Przeszkadza mi przerabianie całego widoku...