Szybkie pytanie, podczas przełączania okna z podzbioru do zespołu nadrzędnego wyświetlacz zawiesza się. Możliwe jest wtedy tylko zapisanie i zamknięcie pliku. Lub ewentualnie po 1 minucie czekania, solidne zamknięcia!! Ktoś ma ten problem?
Strzały są strasznie wolne i załamują się po 30 minutach. Okno graficzne również zawiesza się (a następnie ulega awarii w postaci stałej) podczas przełączania między zespołami potomnymi i rysunkami.
HP zbook 17g5 (Intel Core i7-8850H CPU@2,60 GHz 2,59 GHz), 65 GB wolnego miejsca na c:
48 GB pamięci RAM, Win 10 Enterprise aktualny
CG: Quadro P3200
Wiele wersji solid na tej samej płycie: 2016-2018-2019 i 2020
Witam
Myślę bardziej o "trudnym" problemie, jak problem z pendrive'em niż o czymkolwiek innym.
Spróbuj zrobić test pamięci za pomocą Memtest86+ (będziesz potrzebować płyty CD, USB boutable).
Możesz również usunąć paski, wyczyścić złącza odrobiną alkoholu i założyć je z powrotem.
Witam
W dodatku SP3.0 firma Solidworks ma wiele (ale to bardzo dużo) problemów z kreskowaniem, mając wysoki współczynnik skali i skomplikowaną geometrię (na przykład "pepitka").
Spróbuj zmienić to na proste (lub nawet zwykłe) wzorce z dużym współczynnikiem skali wzorca (1 lub 2) i może być lepiej, jeśli błąd nie zostanie naprawiony w SP4.0.
numer spr: Spr 1156484 (nierozwiązany w czasie T)
"Wskazówka" od SW: Wydajność jest znacznie lepsza, gdy opcja "Automatyczne kreskowanie" jest aktywna w widoku przekroju.
Wskazówka dotycząca pracy: ukryj wszystkie widoki przekrojów i pokaż je w miarę postępu prac (ukryj je ponownie, gdy tylko się skończą i pokaż wszystko ponownie tuż przed ostatecznym nagraniem).
Sprawdzam , jestem na sw2020 sp4 od tygodnia i naprawdę żałuję 2019 roku.
Niech Moc będzie z wami.
Dziękujemy za Twoją opinię.
Do testu pamięci nie mam prawa do maszyny, więc będzie mi ciężko. Może rozmontuję, przesadzę i złożę jeszcze raz...
W przypadku cięć i kreskowania postaram się ukryć, aby zobaczyć, czy jest lepiej. Dzięki za radę.
Skale kreskowania często są w auto, ale zauważam, że często jest to problematyczne, niezależnie od wersji stałej.
W każdym razie dziękuję za radę, czekam na telefon zwrotny z infolinii, aby sprawdzić konfigurację komputera, wysłałem też raporty przez RX...
Powiem "rozwiązane", mam wrażenie, że moje problemy zaczęły się po aktualizacji systemu Windows 10 i zakończyły się po nowej aktualizacji od Microsoftu w zeszły piątek. Od tego czasu nie było już żadnych szczególnych problemów...