Widok Solidworks EPDM: Ikony i rozmiar tekstu są zbyt małe (nieczytelne)

Witam Panowie, 

Cieszę się, że mogę być częścią społeczności Lynkoa. 

Mam problem z wyświetlaniem w Solidworks PDM, który sprawia, że wyszukiwanie plików w eksploratorze lub za pośrednictwem Solidworks PDM jest nieczytelne. Wyszukiwanie rozmiaru za pomocą solidworks jest niepraktyczne.  

Mogę zajrzeć do ustawień wyświetlania lub zmienić pliki na "duże ikony" w eksploratorze plików, nic nie pomaga. 

Z góry dziękuję za wskazówki. 

Do zobaczenia wkrótce

Thomas

2020-11-26_12_54_32-parametres.png

Kolejny zrzut ekranu pokazujący problem z wyświetlaczem Soliworks PDM: 

2020-12-04_11_00_04-solidworks_professional_2017_x64_edition_-_virole.sldprt.png

Witaj @besnault.thomas

Na wszelkie zagrożenia

nie jest to problem z powiększeniem (szkło powiększające może być minimalne) w eksploratorze plików PDM

@+

Dziękuję za odpowiedź. Wolałbym , żeby to było takie proste, ale nie mam kontroli nad wyświetlaczem. Mój problem jest taki sam, gdy wykonuję wyszukiwanie odniesień w repozytorium za pomocą Eksploratora plików. Zmiana rozmiaru ikon w Eksploratorze nie ma wpływu na Solidworks PDM

2020-12-04_11_27_26-solidworks_professional_2017_x64_edition_-_virole.sldprt__.png

Witam

Z jakiego typu komputera PC, stacji roboczej lub laptopa korzystasz?

W ustawieniach wyświetlania systemu Windows, jaki masz rozmiar tekstu, jaką rozdzielczość ekranu?

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam 

Jestem na laptopie, ustawienia wyświetlacza wszystko jest domyślne:

- Rozmiar tekstu 250% 

- 3840*2160

Ale te parametry nie mają wpływu, zobacz ten zrzut ekranu wykonany w innej rozdzielczości i rozmiarze tekstu 300% 

2020-12-04_11_57_23-.png

Na 17-calowym laptopie Max

Twoja definicja może być przesadzona 

dla 30 cali jest w porządku (;-))

dla 15 cali to nie działa ;-( z wyjątkiem oglądania filmów, ale czy nadal musisz mieć filmy w 4K ;-)

Zobacz ten link między innymi

https://www.imedias.pro/cours-en-ligne/informatique/definition-resolution-taille-ecran/exemples-resolutions-ecrans-en-fonction-diagonale-et-definition/

@+ ;-)

2 polubienia

Myślę, że to 3840 *2160 należy zmienić, wykonaj test z 1920*1080 i rozmiarem tekstu 125%, aby zobaczyć ... następnie dostosowane, aby uzyskać najlepszy kompromis.

Pozdrowienia

1 polubienie