Zmienna Solidworks display="Nic" na rysunku

Chciałbym wiedzieć, czy jest to możliwe, gdy vairiable nie jest wypełniony, nie wyświetla niczego i nie "nie określono". Zobacz zdjęcie

sans_titre.png
1 polubienie

Nie próbowałem tego, ale edytując plan tła i umieszczając spację, czy to działa?

Tworzysz zero sprzętu, więc zero domyślnie?

@+ ;-)

1 polubienie

Nie robiłem testu, więc nie wiem czy to działa, ale to tylko pomysł:

W ustawieniu Smartproperties, po właściwości MATERIAL, dodaj funkcję "Conditional":

• Jeśli Matter = <nieokreślone materiały> właściwość MATTER staje się "-" (myślę, że myślnik jest lepszy niż nic!!)
  • Jeżeli materiał jest inny niż  <materiały nieokreślone> właściwość MATERIAL staje się właściwością SolidWorks.

1 polubienie

Witam

Dostosowałem parametry mojego CAD tak, aby każda nowa część była materiałem o nazwie Brak.

W ustawieniach tego materiału nazwa, która pojawia się w tabelce rysunkowej, to myślnik ' - '

S.B

1 polubienie

Witam

Na rysunku spróbuj odznaczyć opcję "Błąd linku w adnotacjach" w menu rozwijanym "Widok".

Pozdrowienia

erreur_lien.png
1 polubienie
Aby odpowiedzieć na to pytanie, stworzono samouczek.
Aby uzyskać dostęp do tego samouczka, kliknij ten link:
Atrybut materiału "<nie określono materiału>" z znakiem "-" za pośrednictwem funkcji Smartproperties"
2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi,

flegendre : Dziękuję, ale nie mam w ogóle czasu na modyfikowanie moich inteligentnych właściwości i ponowne modyfikowanie moich posłów do PE.

jmsavoyat : Opcja jest już odznaczona.

gt22 : Biorę twoją odpowiedź, ponieważ dla mnie jest to oszczędność czasu w momencie "T".

Jeszcze raz dziękuję.

1 polubienie