Wyświetla kierunki zagięcia i promienia na rysunku

bnjour powiedział:

Moje pytanie jest proste, ale nie jestem odpowiedzią lol

W moim układzie widoku po rozłożeniu mam linie zagięcia, ale nie wyświetla on automatycznie kierunku zagięcia i promienia składania.

(to, co mam , to jak górne  zdjęcie, ale chciałbym mieć jak dolne zdjęcie)

Dziękuję!

forum.jpg

Witam

Kliknij Widok -> Właściwości -> Zaznacz zaznacz Pokaż opisy gięcia

3 polubienia

Witam

Zobacz http://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/t_toggling_visibility_sheet_metal_bend.htm

Pozdrowienia

2 polubienia

Opcja nie jest dostępna do sprawdzenia (patrz zdjęcie)

capture.jpg

Czy kliknąłeś prawym przyciskiem myszy rozwinięty widok?

Kliknij prawym przyciskiem myszy widok standardowy:

Kliknij prawym przyciskiem myszy rozwinięty widok:

1 polubienie

Tak, jestem dobry w moim rozłożonym widoku

Zobacz zdjęcie

capture.jpg

To zabawne, informacje dostępne w zarządcy nieruchomości na Twoim przechwyceniu pochodzą ze standardowego widoku, a nie z widoku rozłożonego!!

1 polubienie

Aby wyświetlić widok rozłożony, nie zmieniaj konfiguracji widoku nierozwiniętego, ale zaznacz ''stan rozłożony'' po lewej stronie, gdy masz wybrany widok

5 polubień

Ikona widoku, o którym mowa, wydaje się być:

Normalny widok rzutowany (z prawdopodobnie linkami uszkodzonymi przez wyrównanie użytkownika lub, co gorsza, usunięty widok matki... metodologia BE ouch ouch...)

zrobić to, co powiedział D.Roger, "stawiając" normalny widok "widok modelu ETAT-DEPLIE "

2 polubienia

Witam

Mam kolegę, który pracuje wstecz; Musisz zaimportować widok rozwinięcia blachy i nie podoba ci się! Zaimportował widok z przodu i rozłożył go. Jeśli wydrukujesz rozwinięty widok od razu, powinieneś mieć dostęp do opcji.

1 polubienie