Wyświetlanie "Właściwości" łącznika w niestandardowym zestawieniu komponentów SolidWorks

Cze wszystkim

Od czasu do czasu uważam, że przydatne jest dodawanie Toolbox do mojego zestawienia komponentów na rysunkach złożeń w Solidworks 2017. Z tą różnicą, że mój BOM jest niestandardowy, a kolumny, które zdecydowałem się wyświetlić, są właściwościami niestandardowymi. Kiedy więc tworzę swoją nomenklaturę, cała linia odpowiadająca Toolbox jest pusta, a wypełniam ją ręcznie (bardzo restrykcyjne i duże ryzyko błędu). To ja napisałem "Śruba dociskowa z gniazdem... " i "ISO ... ")

Czy istnieje sposób na odzyskanie nazwy/nazwy konfiguracji/... Komponenty Toolbox, aby uwzględnić je we właściwości niestandardowej, a tym samym automatycznie sprawić, że pojawią się w moim zestawieniu komponentów, tak jak wszystkie inne komponenty?

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno, dziękuję za pomoc,

Raphael.

nomenclature.jpg

Witam

Logicznie rzecz biorąc, wystarczy otworzyć jedną ze swoich części z przybornika, przejść do właściwości, aby dowiedzieć się, która właściwość jest przypisana do tytułu części. Następnie istnieje kilka możliwości, albo zmień tytuł nazwy części na ten sam tytuł przypisany do innych elementów, tak aby nazwa była wyświetlana w kolumnie "nazwa". Utwórz nową linię właściwości w części przybornika, wybierając ten sam tytuł, co inne części, i dodaj nazwę, która ma się pojawić.

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno...

1 polubienie

Witam

Do komponentów przybornika można dodawać właściwości niestandardowe. Oto dokument pomocy.

@ +

2 polubienia

Dziękuję!