Witam! Proste pytanie, ale niemożliwe do znalezienia... Czy ktoś ma pomysł, aby masa części lub zespołu była stale wyświetlana na ekranie, trochę jak pomiar przy wyborze jednostki?
Ustawiłem skrót, aby otworzyć pole "własność masowa", ale byłoby jeszcze lepiej, gdybym mógł mieć nieruchomość na stałe przed sobą...
Z góry dzięki!
Witam;
Czy próbowałeś z czujnikami? (Dostępne w oknie " Pomiary ").
→ Czujnik jest widoczny bezpośrednio w drzewie funkcji.
Pozdrowienia.
Witam
Jak wiesz, środek masy można wyświetlać na stałe, ale ponieważ masa może się zmienić tylko wtedy, gdy zmienisz objętość jednej lub więcej części, osobiście używam skrótu ctrl+M, ponieważ interesują mnie tylko zmiany.
Pozdrowienia
Witam
Tak, jest to możliwe, wystarczy utworzyć notatkę i połączyć ją ze swoją masą w pustej części, a następnie ponownie zapisać model części i tam będziesz go mieć przy każdym utworzeniu i zrobić to samo z modelem zespołu.
Witam
Mówię tylko, żeby uważać na czujniki i inne, żeby to przebudować, żeby wartości aktualizowały się zgodnie z ustawieniami SW. (ryzyko spowolnienia w zależności od rozmiaru pliku, na przykład)
Działa świetnie! Modułowy, jeśli nie muszę mieć funkcji, ale są części, dla których muszę ściśle monitorować masę... W ten sposób wkładam czujnik tylko wtedy, gdy go potrzebuję.
Nie wiedziałem, jak korzystać z tych czujników...
Dziękuję!
Interesujące jako rozwiązanie, aby mieć coś definitywnego i nie ciężkiego! Ale nie mogę odłożyć notatki... Znalazłem funkcję, łączę właściwość z notatką, ale w momencie walidacji (V w prawym górnym rogu?) znika... A jednak w drzewie tworzenia wyświetlanie notatek jest aktywne.
Cóż, wpisuję j na klawiaturze (skrót do notatki pod adresem ) i klikam w obszarze roboczym, aby go edytować, a następnie tworzę link z wagą, a następnie pojawia się waga i usuwam utworzoną przeze mnie bryłę i zapisuję jako model części i jasne jest, że jest mniej ciężki niż czujniki