Mam zespół złożony z kilku części, następnie nomenklaturę związaną z tym montażem.
Jeden z moich pokoi ma 4 konfiguracje.
Chciałbym mieć 4 linie w mojej nomenklaturze dla tych 4 konfiguracji (tylko dla tej części!)
Masz pomysł?
Jedynym rozwiązaniem, jakie do tej pory znalazłem, jest włożenie części 4 razy za pomocą specjalnej konfiguracji montażowej...
Witam
Czy próbowałeś bawić się opcjami zestawienia komponentów? "Grupowanie konfiguracji części" (patrz zdjęcie)
capture.png
Tak, ale ponieważ część jest wstawiana tylko raz (z konfiguracją), ma tylko jeden wiersz w zestawieniu komponentów
Witam, nie ma innego rozwiązania według mojej wiedzy, poza eksportem do Excela i dodawaniem wierszy.
gt22
23 Luty 2015 11:25
5
Czy musisz umieścić 4 elementy w swoim zestawie ?
Te elementy można okablować, aby uzyskać ładniejszy efekt wizualny
@+-))
Jednym z rozwiązań może być utworzenie konfiguracji przeznaczonej specjalnie dla zestawienia komponentów, tak aby te części nie pojawiały się w oryginalnym 3D.
Więc to jest to, co robię.
Mogę nawet zachować je w mojej konfiguracji i umieścić w "Ukryte", nadal pojawia się w nomenklaturze.
Tak więc jedynym rozwiązaniem jest a priori wstawienie części 4 razy, a następnie zmiana konfiguracji i ukrycie części
1 polubienie
gt22
23 Luty 2015 11:56
8
Tak, to jedyny przewodnik w zestawie
albo przewodowe, albo ukryte, jak chcesz (w przewodowych istnieją ;-) mieć utwory)
i będą istnieć w waszej nomenklaturze
Tu
@+;-))
W danej części, we właściwościach każdej konfiguracji, wystarczy wybrać opcję "Nazwa konfiguracji" w "Opcjach zestawienia komponentów"
Zobacz załączony przykład (2015!)
exemple.rar
Jeśli nie chcesz wstawiać nowych części, musisz dodać wiersze ręcznie w zestawieniu komponentów: kliknij prawym przyciskiem myszy/Wstaw/Linia powyżej lub poniżej.
Ale najlepiej jest z pewnością tak, jak zaproponowano i jak to robisz, wstawienie pozostałych 3 elementów, a nawet zrobienie liniowego powtórzenia.