Witam
Czy w programie Autocad LT istnieje skrót lub jakiś sposób na pokazanie pojedynczej warstwy poprzez automatyczne ukrycie wszystkich pozostałych?
Nie jestem w najlepszej formie w tej aplikacji i spędzam dużo czasu na ukrywaniu wszystkich moich warstw z wyjątkiem tej, która mnie interesuje, a następnie pokazywaniu ich ponownie
Cdlt powiedział:
Hubert
Witam
Nie mam LT, ale w pełnej wersji masz dołączony przycisk lub komendę ISOCALQUE.
capture.jpg
1 polubienie
Dobry wieczór
brak przycisku izokalnego na LT, ale wpisałem polecenie, wtedy nie bardzo rozumiałem, co robić...
Oczywiście musisz wybrać obiekty na warstwie do wyizolowania, czy coś w tym stylu.... ale hej, mam setki obiektów.....
Nie widzę, jak wykonać tę prostą manipulację, ale hej, jak powiedziałem, mam problemy z tym oprogramowaniem, które znajduję.... prehistoryczne i wcale nie intuicyjne. To tylko moja opinia
Klasa A+
Strona pomocy: https://knowledge.autodesk.com/fr/support/autocad-lt/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2019/FRA/AutoCAD-LT/files/GUID-E24B9866-9538-43BF-A3DF-AA7E2341C624-htm.html
Musisz wybrać obiekt, który znajduje się na warstwie, która ma być odizolowana (zachować), możesz wybrać kilka obiektów, aby zachować kilka warstw.
Aby cofnąć izolację, należy użyć polecenia POWIĄŻ warstwę.
Powiedziałbym, że to właśnie od czasu przyjęcia interfejsu banera Autocad stracił swoją aprobatę.
Prawdą jest, że jest to oprogramowanie, które nagromadziło remonty, nie dokonując tak naprawdę swojej rewolucji, więc mamy zamówienia, które nie zmieniły się od czasu powstania oprogramowania (lata 80./90...) i zamówienia, które pojawiły się przyjmując metody działania swoich czasów.
Dobry wieczór
Spróbuję w poniedziałek!!
Dziękuję
Hubert