Wyświetlanie zestawu części

Witam, udało mi się automatycznie ukryć wszystkie części złożenia w solidworks za pomocą VB.net. ale znalazłem problemy z wyświetleniem niektórych części, aby użyć ich później.

Próbowałem tam tego kodu

Sub ShowComp(swApp jako SldWorks, swModel jako ModelDoc2, swComp jako komponent2)
        Dim vChildArr as Object (Obiekt Dim vChildArr jako obiekt)
        Dim vChild jako obiekt
        Dim swChildComp As Component2 (Komponent2)
        Dim swComponentVisible As Liczba całkowita = 1
       swComp.Visible = swComponentVisible
        vChildArr = swComp.GetChildren
        Dla każdego elementu vChild w vChildArr
            swChildComp = vChild         
            swChildComp.Visible = swComponentVisible
            ShowComp(swApp, swModel, swChildComp)
        Następny vChild
    Koniec subwoofera

sub main ()

Dim vSelComp as Object (Obiekt
        Dim swSelComp As Component2

Dim swApp jako nowy SldWorks
        Dim swModel As ModelDoc2

Dla każdego vSelComp w vSelCompArr
            swSelComp = vSelComp
            ShowComp(swApp, swModel, swSelComp)
        Następny vSelComp

Koniec sub

jest problem z vSelComp, ponieważ części, które posiadam, są w postaci ciągów, a swSelComp to Component2.

Czy masz pomysł, jak można rozwiązać ten problem? A może masz jakieś inne rozwiązanie?  i dziękuję

Dobry wieczór, czy jest osoba, która może mi dać pomysł na ten temat?

Dobry wieczór

Na pewno jest ktoś, kto Ci pomoże! Ale wiesz, na tym forum jest wielu profesjonalistów i przychodzą tu, gdy mają trochę wolnego czasu.

Ponadto VB net nie jest używany przez wszystkich, co również ogranicza liczbę osób, które mogą Ci pomóc.

Wierzę, że przy odrobinie cierpliwości będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie.

Pozdrowienia

5 polubień

Witam

Jeśli udało Ci się ukryć wszystkie części zestawu w VB.net to domyślam się, że kod, który nam dostarczasz, nie jest kompletny, ponieważ w Twoim "Sub main()" Twoja zmienna "swModel" jest zadeklarowana, ale nie zainicjowana, a "vSelCompArr" nie jest ani zadeklarowany, ani zainicjowany...

Możesz znaleźć TUTAJ przykład w VB.net, który pokazuje, jak rekurencyjnie przeglądać zespół na poziomie komponentu i funkcji, analiza tego przykładu powinna rozwiązać Twój problem.

Pozdrowienia

1 polubienie