Witam
Nie mogę zrobić kształtu tego kawałka, piłem na tworzeniu klipu (patrz obszar), gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć kroki, które należy wykonać:)
Z góry dziękuję
capture.jpg
Witam
Nie mogę zrobić kształtu tego kawałka, piłem na tworzeniu klipu (patrz obszar), gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć kroki, które należy wykonać:)
Z góry dziękuję
Dobry wieczór
dla twojej gry zrobię tak
@+ ;-)
jeśli masz problem mogę to zrobić, ale przełączyłem się na SW 2017
więc to jest bezużyteczne ;-(
Witam
Dzięki za pomoc, postaram się :)
To jest właśnie ta część krzyża, z którą mam problem :)
@+ ;-)
GT22 powiedział:
możesz zrobić część i wysłać mu KROK, dla reszty będzie musiał po prostu użyć FeatureWorks...
Nie ma mnie w domu, w przeciwnym razie zrobiłbym to z samouczkiem i częścią w STEP...
Grrrr nadal nie mogę tego zrobić lol :)
Mały tutorial byłby mile widziany :) jeśli to możliwe i z góry dziękuję
Opublikuj swój artykuł, aby dowiedzieć się, gdzie nie uciekniesz
@+
Cóż, oto twój kawałek
jak rozumiem
Faktem jest, że musi być błąd w twoich kursach
Czyli 3 funkcje
Otóż to ;-)
@+ ;-)
Hannn :) tak dobrze, dziękuję
Z drugiej strony nie widzę screenów ze szczegółami realizacji, czy można je załączyć w większym rozmiarze?
W każdym razie wielkie podziękowania
Właśnie wysłałem Ci wiadomość prywatną
@+ ;-)
Dzień dobry
Po obejrzeniu tego posta w ten weekend, pomyślałem sobie... W poniedziałek trzymam się tego, to nie jest takie proste, twój pokój.
@gt22: popełniłeś ten sam błąd co ja między "rurką" a "strzałką", masz obrót zamiast prostokąta jak na widoku 3D.
To samo dla różnych podjazdów, miałem tę samą myśl.
1- Ze swojej strony logicznie zacząłem od rewolucji, ale bez kopania zbyt głęboko tam, gdzie powinna być faza.
2- Tak samo jak robię mój krzyż, ale wykonuję moje symetrie bezpośrednio na szkicu. z żebrami 4,54 mm i 5,18 mm
3- Usuwam materiał z małego haczyka z żebrem 4,34 mm + sym na szkicu
4- To samo dotyczy dużego haczyka z żebrem 1,72 mm
5- Na koniec dodaję fazowanie przez obrót, a nie za pomocą funkcji fazowania.
Oczywiście brakuje boków/kątów, więc robimy to na pierwszy rzut oka, ale nie możemy być daleko od żądanego obiektu.
Jeśli obraz nie jest wystarczająco widoczny do szkiców, dodaję go jako załącznik.
Cześć @ FUZ3D
Tak w moim małym mózgu
Myślałem, że dla lepszej fiksacji i oporu
Odłożyliśmy się i daliśmy klapsa w 1/4 obrotu
w widoku skrzydeł strzały ;-(
Po prostu utwórz płaszczyznę i zmień przekrój cylindryczny na przekrój prostokątny
niezbyt skomplikowane w pewien sposób
@+ ;-)