Pomoc na simulatoinę

Witam

Jestem w SW 2018

Nie mogę zrobić siatki nawet przy użyciu tylko jednej rurki

Intuicyjnie mam wrażenie, że pb jest w "kontakcie między podzespołami" ale tak naprawdę nie widzę w czym problem.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrowienia

rdm_poutre_echangeur_a_tubes.sldasm
1 polubienie

Witam

Odpowiadam sobie według uświęconej tradycją formuły. W rzeczywistości pomyliłem kierunek grubej i drobnej siatki.

Użyłem słowa chamskiego w tym sensie, że nie szukałem wielkiej precyzji. Jedynym problemem jest to, że rozmiar oczka wynosi 26 mm, a obiektu 20, więc nie mógł się zasiać. Ustawiłem go na 3mm i od tego czasu działa.

Z drugiej strony, jeśli masz mi radę, to oczywiście jestem zainteresowany, ponieważ nieczęsto robię podróbki, więc śmiertelnie tracę rękę.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Twój zestaw jest pusty...

Dokumenty muszą być dostarczone

1 polubienie

Przepraszam i przepraszam Thomas

Zaraz to naprawię (wiem o tym, a poza tym staję się kretynem :-)   )

W rzeczywistości chciałbym mieć możliwość uproszczenia modelu, ponieważ nie mogę przejść do końca simu, który się zawiesza.

Nie pamiętam, jak można było zrobić coś w rodzaju cięcia, czy w końcu zrobić to tylko na połowie modelu fizycznego, tak jakbyśmy przecięli model fizyczny na pół.

Chciałbym też wymienić rurki na sprężyny (w sensie łączników symulacji SW), ale nie wiem jak je zamocować w otworach.

Pozdrowienia

tube_titane_echangeur_avec_poutre_v3.zip

Przepraszam, że jestem w 2017 roku. Nie umiem czytać... :(

Aby uprościć model na płaszczyznach symetrii, należy wykonać wyciągnięcie proste w kontekście zespołu. Następnie nie zapomnij postawić hipotezy symetrii na wszystkich twarzach biorących udział w badaniu.

Dziękuję Thomas.

Dla symetrii, czy to oznacza, że pierwotnie moje dwie części miały być zaprojektowane jako półczęści, które uzupełniam symetrią.

Czy też przecinam kawałki na pół, na przykład usuwając materiał.

Dziękuję za pomoc, życzę miłego dnia

Pozdrowienia

Edycja: poprawki typograficzne

Witam

Robię trochę w górę, bo mam problem bo źle używam złączy, co daje mi wyniki, które nie są zgodne z rzeczywistością.

Czy możesz mi powiedzieć, co muszę zrobić, aby rury (które są uważane za przewiezione lub spawane) nie przeszły.

Celem simu jest po prostu ocena odkształcenia belki i ewentualnie rur.

Mam nadzieję, że możesz mi pomóc, ponieważ utknąłem.   (wszystkie pliki są w zipie  :-)  )

Pozdrowienia

rdm_poutre_echangeur_a_tubes_v4-static_1.zip

Witam Szanowni Koledzy i Koleżanki,

Robię mały UP, ponieważ mój problem nadal nie został rozwiązany.

Biorąc pod uwagę wszystkie te krzepkie bzdury na forum, byłbym bardzo zaskoczony, gdyby nie znalazł się ktoś, kto mógłby odpowiedzieć.

Pozdrowienia

PS: inaczej będę musiał zamknąć ten temat z moim nierozwiązanym   problemem Sniff

w drzewie kliknij prawym przyciskiem myszy "Połączenia"

Kontakty między komponentami / Kontakt globalny / Solidarność

i zaznacz "Kontakt globalny"

2 polubienia

Witam

Dziękuję Olivier, spróbuję tego i przekażę ci informację zwrotną

Pozdrowienia

Dobry wieczór Olivier

To nadal nie działa. Zawsze te same wady!

Pozdrowienia

Czy możemy mieć schwytanie "drzewa" w trochę większym?

i druga część graficzna, bez wyświetlania żadnych wyników, tylko wpisy

1 polubienie

Witaj Olivier

Mam nadzieję, że o to właśnie pytasz :-)

Dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia

problemes_a_resoudre.zip

Witam 0 wszystkich

Dziękuję, ale w końcu znalazłem rozwiązanie problemu, które rzeczywiście było złym ustawieniem. Szczegółowo przeczytałem pomoc online i przeprowadziłem różne testy.

Praktyka czyni cię silnym w przeklinaniu.

Konieczne było dodanie geometrii odniesienia dla dwóch powierzchni, krawędzi rury i belki.

Tymczasem symulacja jest wykonywana w mniej niż 10 minut, łącznie z siatką.

Zamieszczam Wam powiększone zdjęcie ustawień przed zamknięciem tematu.

Pozdrowienia

parametrage_deplacement_impose.jpg
1 polubienie