Dodawanie makra w obszarze Właściwości inteligentne 2013

Witam

Jako użytkownik sw 2010 sp3, z wersją właściwości inteligentnych z tego samego roku, używałem makra do zapisywania moich planów w PDF, co było bardzo praktyczne, aby zaoszczędzić czas w powtarzalnych operacjach (zapisywanie nieindeksowanego pliku pdf w pliku globalnym + zapisywanie indeksowanego pliku pdf w pliku archiwum, z automatycznym utworzeniem folderu, jeśli nie istnieje.)

Problem, od czasu przejścia na SW i inteligentne właściwości w wersji 2013, ikona ustawień (mały żółty klaster po prawej stronie paska narzędzi, patrz załączony zrzut ekranu) obecna wcześniej na pasku narzędzi inteligentnych właściwości i pozwalająca na dodanie makra, a jego ikona zniknęła, Nie da się więc odłożyć mojego makro z powrotem.

Czy ktoś wie, jak to naprawić?

Mówiąc dokładniej, szukam dostępu do sekcji "dostosowywanie paska narzędzi", w której można (było?) dodać narzędzia (w tym moje makro) na pasku narzędzi.

nouvelle_image_bitmap.bmp

Witam

Od wersji 2013 narzędzia są zintegrowane z górnymi paskami ikon, podobnie jak pozostałe funkcje.

Jeśli go nie widzisz, kliknij prawym przyciskiem myszy ten pasek i sprawdź menu (patrz obrazek).

Następnie możesz dodać niestandardowy skrót, wskazując makro (patrz obrazek), aby to zrobić, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie dostosuj na tym pasku ikon.

Mam nadzieję, że pod koniec dnia wyraziłem się wystarczająco jasno!

@+

pictures.zip

Bezbłędny! a priori mniej intuicyjne niż wcześniej, ale ostatecznie szybsze.

Dziękuję!