W pierwszym zespole możliwe jest utworzenie części B symetrycznej do części A. Ale czy możliwe jest, aby w drugim zespole zawierającym część A dodać część B symetrycznie względem płaszczyzny, szukając części B już wygenerowanej w pierwszym zespole bez ponownego tworzenia odniesienia?
Dowody A i B znajdują się w dwóch oddzielnych plikach.
Podsumowując:
Zespół 1 został utworzony i składa się z części A. Część B, symetryczna do części A, została wygenerowana w tym zespole względem płaszczyzny.
Tworzę zespół 2, który zawiera również część A i chcę dodać część B symetrycznie względem płaszczyzny. Czy można określić symetrię i ścieżkę pliku części B, aby nie musieć generować nowej części, która i tak byłaby identyczna?
Ok, pomyślałem, że możliwe jest przerobienie funkcji symetrycznej, ponieważ w rzeczywistości ustawienia ograniczeń są żmudne, ponieważ część, o której mowa, nie ma prostych powierzchni. Symetria w montażu pozwala zaoszczędzić dużo czasu.
Aby zmusić cię, nie zapomina się o przybieraniu twarzy; Są też plany, osie i pochodzenie dzieła.
Jeśli twoja część A&B jest pionowa, dlaczego nie zrobić, jak w moim samouczku, A&B w tym samym pomieszczeniu dla szczegółów deweloperskich i MEP, ale dodaj konfigurację z A&B obok siebie dla zespołów.
Wymaga to trochę zastanowienia, ale jeśli prawidłowo zaprojektujesz swoją część P1 w odniesieniu do jej oryginalnych płaszczyzn i stworzysz jej symetrię w zespole A1 jako konfigurację, jeśli wstawisz swoją część P1 do zespołu A2 i odbijesz ją lustrzanie, po prostu musisz umieścić P1 (symetryczną) w konfiguracji symetrii i tam to działa.
Potrzebuję 1 pliku = 1 odniesienie = 1 DXF cięcia, więc niemożliwe do pracy przez konfigurację. ponieważ każde odwołanie odpowiada plikowi. Próbowałem zrobić symetrię P1, która wygenerowała część "P2bis", ale nie mogę jej zastąpić P2... Wymiana komponentów najwyraźniej nie jest dostępna w przypadku części symetrycznych.
OK, ale jeśli utworzysz zespół z P1 i wykonasz symetrię P2, zapisując go jako oddzielną część, ale zapisz zespół, ponieważ będziesz miał oddzielne pliki części dla swojego ref i DXF oraz zespół, który możesz umieścić w innych zespołach za pomocą P1 i P2
Próbowałem zrobić symetrię P1, która wygenerowała część "P2bis", ale nie mogę jej zastąpić P2... Wymiana komponentów najwyraźniej nie jest dostępna w przypadku części symetrycznych.
Wydaje mi się, że jeśli zerwiesz więzy, powinno się udać
Jeśli chcesz zmienić funkcje części symetrycznej niezależnie, bez wpływu na część oryginalną, kliknij opcję Przerwij połączenie z oryginalną częścią w obszarze Połącz.
Połączenie z oryginalną częścią można również przerwać później, wyszczególniając zewnętrzne odniesienia części symetrycznej i wybierając opcję Przerwij wszystko.
Gdy połączenie z oryginalną częścią zostanie przerwane, nie można go przywrócić.