Stare wiązanie ponownie aktywowane SW2019

Dzień dobry wszystkim,

Zauważyłem, odkąd jestem na SW2019 , kiedy na przykład usuwasz część "separacji 1" i odtwarzasz część o tym samym numerze, SW udaje się ponownie aktywować wiązania 1. części, co zmusza mnie do ich usunięcia, aby ponownie powiązać tak, jak chcę, podczas gdy nigdy nie mieliśmy tego problemu, przynajmniej od SW 2005 z pamięci.

Moją bazą roboczą jest pack&go modelu, który jest jak najbardziej zbliżony do nowego projektu, a więc muszę usunąć części takie jak ścianki działowe (jestem producentem drewnianych kufrów)

Czy zauważyłeś ten sam problem?

Prawdopodobnie otworzę zgłoszenie , aby zgłosić informacje, ale czekam, aby zobaczyć, czy inne osoby mają ten sam problem.

Życzę Ci miłego dnia

(gdyby nie to, że forum unika tego, że niektóre osoby zadają swoje pytanie w tytule, powinno się zastąpić "Jakie jest twoje pytanie?" przez "Tytuł twojego problemu" inaczej niech żyją powieści :)

Jedna rzecz, którą zauważyłem: kiedy "niszczysz" część, powiązane z nią wiązania nie są niszczone, ale przechodzą do stanu usuniętego. Zależy to od tego jak skonfigurowane jest okno które jest wyświetlane (jeśli jest wyświetlane) "zniszczenia".

Muszę sprawdzić, czy nie ma pola do zaznaczenia, ale generalnie sprawdzam je wszystkie.

Dziękujemy za Twoją opinię.

Zobaczymy w 2020 roku, czy to też będzie kontynuowane.

Myślę, że wymyślili relacje z duchami:p

Witam

Moim zdaniem to normalne zachowanie, że znajduje link, ponieważ wstawiasz z powrotem część o tej samej nazwie bez usunięcia ograniczeń. Oto jak usunąć nieużywane ograniczenia i podziękowania dla naszego kolegi zozo_mp za ten samouczek.

Rzeczywiście, nie jest wykluczone, że mechanicznie usuwam i zatwierdzam usunięcie, gdy pola są odznaczone (zły nawyk / odruch^^)

Będę to monitorować (niezależnie od tego, czy to oprogramowanie, czy ja)

Co więcej, w samouczku sprawia, że ponownie zastanawiam się "kiedy w końcu zmienią termy usuń przez dezaktywację??? ", ale to się nie zmieniło w najbliższym czasie.

Nadal potwierdzam odpowiedź naszych przyjaciół Stefbeno, ponieważ jakie jest źródło problemu.... chociaż użytkownik (ja) jest przyczyną. Co do czystki, to zazwyczaj przechodzę na listę ograniczeń gdy nie jest to 3km^^