Kąty w nachyleniu w Solidworks?

Witam wszystkich, czy ktoś wie, czy istnieje sposób na użycie jednostek narożnych GRADE w solidworks????

Dziękuję za odpowiedzi

Myślę, że najlepiej jest konwertować przez XL 

Był na nim post o fofo, ale już go nie mogę znaleźć, szkoda

@+ ;-)

Musisz przejść do menu Narzędzia --> Opcje

Następnie we właściwościach dokumentu

Następnie jednostki

Wybieranie stylu niestandardowego

Ustawianie radiana dla wymiarowania kątowego

Zobacz załączony zrzut ekranu

capture.jpg
4 polubienia

@Yves

Prawie udzieliłem tej samej odpowiedzi, z wyjątkiem tego, że w opcjach solidworks nie ma Grade i tam żądanie jest dobrze nachylone, a nie radianowe.

Poza tym, że robię to, co powiedział gt22, robiąc konwersję z XL, nie sądzę, aby istniało rozwiązanie.

Załączona tabela przeliczeniowa

http://www.unitjuggler.com/convertir-angle-de-deg-en-gon.html

@+ ;-)

@Rim-B Tak, to prawda, ale wydaje mi się, że w SolidWorks radiany są w rzeczywistości stopniami i że dochodzi do pomieszania terminów.

Przyjrzę się temu, aby potwierdzić... (Wątpię)

1 polubienie

Odpowiadając Yves'owi Boutherandowi: używając Ruchu, radiany są rzeczywiście radianami w Solidworks.

Aby uzyskać odpowiedź na pytanie o rangi, nie możesz ich mieć w menu Opcje/Właściwości w dokumentach/jednostkach. Nie udało mi się odnaleźć pliku, który zarządza jednostkami w folderach Solidworks.

Witam

Rzeczywiście, jedność nie istnieje w SolidWorks. Link @gt22 jest interesujący, ale dla tych, którzy korzystają z myCADtools, dostępne jest narzędzie "BatchConverter", które jest dość kompletne.

Pozdrowienia

unitsconverter.png
1 polubienie

Po testach, rzeczywiście, radiany są rzeczywiście radianami...

I rzeczywiście, nie można oceniać bezpośrednio w ocenach

1 polubienie

Aby uzyskać informacje na temat konwersji radianu/stopnia i innych, zobacz Kalkulator systemu Windows w trybie konwersji (menu Widok/Konwersja lub Ctrl+U)

calculatrice_conversion.jpg
3 polubienia