Witam wszystkich, czy ktoś wie, czy istnieje sposób na użycie jednostek narożnych GRADE w solidworks????
Dziękuję za odpowiedzi
Witam wszystkich, czy ktoś wie, czy istnieje sposób na użycie jednostek narożnych GRADE w solidworks????
Dziękuję za odpowiedzi
Myślę, że najlepiej jest konwertować przez XL
Był na nim post o fofo, ale już go nie mogę znaleźć, szkoda
@+ ;-)
Musisz przejść do menu Narzędzia --> Opcje
Następnie we właściwościach dokumentu
Następnie jednostki
Wybieranie stylu niestandardowego
Ustawianie radiana dla wymiarowania kątowego
Zobacz załączony zrzut ekranu
@Yves
Prawie udzieliłem tej samej odpowiedzi, z wyjątkiem tego, że w opcjach solidworks nie ma Grade i tam żądanie jest dobrze nachylone, a nie radianowe.
Poza tym, że robię to, co powiedział gt22, robiąc konwersję z XL, nie sądzę, aby istniało rozwiązanie.
Załączona tabela przeliczeniowa
http://www.unitjuggler.com/convertir-angle-de-deg-en-gon.html
@+ ;-)
@Rim-B Tak, to prawda, ale wydaje mi się, że w SolidWorks radiany są w rzeczywistości stopniami i że dochodzi do pomieszania terminów.
Przyjrzę się temu, aby potwierdzić... (Wątpię)
Odpowiadając Yves'owi Boutherandowi: używając Ruchu, radiany są rzeczywiście radianami w Solidworks.
Aby uzyskać odpowiedź na pytanie o rangi, nie możesz ich mieć w menu Opcje/Właściwości w dokumentach/jednostkach. Nie udało mi się odnaleźć pliku, który zarządza jednostkami w folderach Solidworks.
Witam
Rzeczywiście, jedność nie istnieje w SolidWorks. Link @gt22 jest interesujący, ale dla tych, którzy korzystają z myCADtools, dostępne jest narzędzie "BatchConverter", które jest dość kompletne.
Pozdrowienia
Po testach, rzeczywiście, radiany są rzeczywiście radianami...
I rzeczywiście, nie można oceniać bezpośrednio w ocenach
Aby uzyskać informacje na temat konwersji radianu/stopnia i innych, zobacz Kalkulator systemu Windows w trybie konwersji (menu Widok/Konwersja lub Ctrl+U)