Cze wszystkim
Staram się zrobić studium ruchu (w sensie animacji, w której kamery podążają za ścieżkami). Stworzyłem więc różne aparaty według różnych linii/szkiców/... Jak na razie dobrze idzie.
Niemniej jednak nie mogę poprawnie używać "kluczy". Jeśli dodam, czy to ustawi punkt początkowy dla ruchu mojej kamery? Następnie musisz wprowadzić punkt końcowy, klikając prawym przyciskiem myszy właściwość kamery, aby ustawić pozycję na zaznaczeniu. W tym przypadku tworzy turkusową niebieską linię w moim badaniu ruchu, ale zaczyna się od t=0s, a nie od miejsca, w którym umieściłem klucz (na przykład do kamery5). Czy rozumiesz dlaczego?
Jak zabrać się za ten moduł? Czy masz dobrą metodę? Nie rozumiem brązowej obwódki, która tworzy się w studium ruchu, czasem na jednej kamerze, czasem na drugiej, czasem sama się porusza, a czasem nie ma żadnej...
Uważam, że moduł jest dość nieintuicyjny i trudny w użyciu, jeśli masz jakieś porady/samouczki, jestem zainteresowany (postępowałem zgodnie z tym samouczkiem, ale pozostaje z jednym aparatem ...).
Dziękuję
animationcamera2.jpg