Witam, oto moje pytanie: Mam kilka kamer (które będę nazywał A, B, C..) w SW (2015), które podążają za trajektoriami.
Chcę zrobić animację za pomocą kamery A, a następnie, gdy zakończy swoją trajektorię, przejść do kamery B i tak dalej.
Stworzyłem kamery, trajektorie, w animacji... Mój problem polega na tym, że jeśli np. ustawię widok z kamery dla kamery A, to gdy jej trajektoria się skończy, po x sekundach widok nie przełącza się na kamerę B i tak dalej...
Czy istnieje rozwiązanie mojego problemu, czy oprogramowanie jest w stanie zarządzać tylko jedną kamerą na animację.
Myślę, że być może nie wyraziłem się wystarczająco jasno.
Mój problem nie polega na tym, żeby tworzyć kamery, ścieżki kamer... (Ani po to, żeby znaleźć linki do pomocy solidworks :) )
Mój problem polega na tym, czy w kontekście produkcji pojedynczego filmu(bez obróbki końcowej montażu) solidworks wie, jak przetworzyć kilka różnych kamer pod rządem?
Wiedząc, że pierwsza kamera podąża swoją ścieżką, a następnie na końcu swojej ścieżki widok z kamery przechodzi do innej kamery, która również podąża inną ścieżką...
Jeśli tak, to w jaki sposób?
Na razie próbowałem, ale jeśli aktywuję widok z kamery w jednej kamerze, kiedy zaczynam odtwarzanie wideo, SW stosuje odtwarzanie z kamery tylko na drugiej, ale nie na pozostałych...
Podsumowując, nie wydaje się możliwe, aby zrobić to, o co prosiłem z Solidworks 2015:
Nagranie animacji z kilkoma kolejnymi kamerami, które podążają różnymi ścieżkami.
Dlaczego = ??
Szkoda, ponieważ możesz zbudować kilka kamer i stworzyć klucze do tych różnych kamer.
Ponadto, jeśli wyświetlisz kamery i odtworzysz animację, możesz zobaczyć, jak kamery zmieniają swoje trajektorie. Problem polega na tym, że SW2015 może wyświetlać widok tylko jednej kamery podczas animacji.
W końcu muszę zrobić tyle animacji, ile mam kamer.
Ostatnim rozwiązaniem, które prawdopodobnie zbadam, jest prawdopodobnie utworzenie makra, aby rozpocząć nagrywanie wszystkich animacji. Makro, które mi dostarczyłeś, wydaje się nie działać w przypadku nagrań animacji (musi to być tylko renderowanie). Ale nie myślałem o próbie zrobienia makra, dopóki nie answer.PL
Dziękuję za tych, którzy mi pomogli, a jeśli inna osoba ma inne rozwiązanie to nie waha się wysłać mi wiadomości. :)