Adnotacja "wiercenie"

Witam @tous
Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak usunąć tę adnotację " na wskroś " w tabeli wierceń,
Udało mi się dostosować otwory wykonane z pomocą wiercenia, ale nie z nimi wykonanymi przez usuwanie materiału,?
Capture_1
Z góry dziękuję

Witam;
Wszystkie teksty związane z kreatorem wiercenia można znaleźć w pliku "calloutformat.txt"
Katalog domowy: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english
Aby zostać zduplikowanym do katalogu niestandardowego, nie zapominając o przekierowaniu jego lokalizacji w opcjach Solidworks: kategoria: Symboles_pour_le_perçage (pozwoli to uniknąć problemów z aktualizacją Solidworks)

Tekst do edycji to "< hw-thru >" (bez spacji... (problem z interpretacją przez to forum...))

Na przykład: (stosowane w mojej firmie.)
Zamień wartości:
"< hw-thru >" (bez spacji... (problem z interpretacją przez to forum...)) przez "Débouchant" (bez cudzysłowów)
(= Zamienia "THROUGHOUT" na "Uncorked")

Pozdrowienia.

5 polubień

Witam @Maclane
Być może wyraziłem się źle, raczej staram się usunąć adnotację i zostawić tylko średnicę, dla pomocy w wierceniu zmodyfikowałem ją tak, jak właśnie opisałeś, problem i dla otworów wykonanych przez usunięcie materiału!
(są to wiercenia konstrukcyjne, które łatwiej wykonuję usuwając materiał niż ubezpieczając wiercenia :wink:)

Dzieje się tak, ponieważ tabela drążenia jest również połączona z dokumentem "CalloutFormat"...
Ale jeśli chodzi o usuwanie materiału, nie widzę żadnych rozwiązań...
Wydaje mi się dziwne, że wolę usuwanie materiałów od asystenta wiercenia, ale to sprawa osobista.

1 polubienie

Dostosowałem również tę funkcję 8-10 lat temu, moim zdaniem pozostaje ona bardzo skomplikowana do modyfikacji przy niewielkim zainteresowaniu moim zdaniem.
Zwłaszcza, że z każdą nową wersją musisz przerabiać modyfikacje, ryzykując, że to już nie zadziała, ponieważ plik z objaśnieniami jest niekompatybilny z nową wersją oprogramowania.
Poproszono nas o zmianę tej nazwy, ponieważ ludzie, którzy czytali plany, uważali ją za dziwną. Zrobiłem to raz, aktualizację 1 rok później i nigdy nie poświęciłem czasu na ponowne zrobienie manipu.
Teraz już się do tego przyzwyczaili i żadnych uwag, jak co, to tylko dla smaku i kolorów moim skromnym zdaniem...

Witam
w swoim 3D umieść więcej głębokości wiercenia niż przez wszystko.

Niech Moc będzie z wami.

Witam @Maclane

Hola!
Niestety, nie jest to właściwy link

Z drugiej strony nie mogę znaleźć ścieżki, którą wskazujesz.
Czy możesz to szczegółowo opisać STP, nic mnie to nie kosztuje, aby sprawdzić, czy ścieżka nie byłaby błędna na moim komputerze.
Jestem w SW2022

Pozdrowienia