Czy można dodać tekst w eksporcie DXG/dwg (część 3D)?
Muszę wyeksportować w dxf rozłożony do cięcia laserowego, z tekstem takim jak Gruby = 2 Mat = 304 .... (Informacje tekstowe są wprowadzane we właściwościach artykułu)
Dzisiaj przechodzę przez domowe makro, które robi to wszystko za mnie, ale przechodzi przez tworzenie tymczasowego rysunku, co uniemożliwia mi eksportowanie linii zagięcia na określonej warstwie.
Niestety, nie jest to możliwe. Muszę po prostu kontynuować ręcznie .
Następnie za pomocą maro, wiary, że dxf jest generowany przez dxf / dwg exort, ponownie otwieramy dxf i wstawiamy moją adnotację, ale obawiam się, że jest to trochę ciężkie.
Jeśli zaczniemy od rysunku części w skali 1/1, dodaj uwagi, które są związane z różnymi właściwościami (Uwaga 1 = grubość części, uwaga 2 = materiał itp...)
Wszystko, co musisz zrobić, to zmodyfikować część, a następnie wyeksportować mep do dxf.
To jest to, co robię natychmiast za pomocą tymczasowego rysunku, wstawiam moje rozłożone, a następnie moje adnotacje połączone z bryłami, które wcześniej wybrałem w części 3D.
Zajmuję się wieloma rzeczami (zaznaczanie konfiguracji części, oznaczanie nazwy części...) pozostaje tylko zautomatyzować linie gięcia w warstwie "znakowania".
Na szczycie miałoby się znajdować oznaczenie jutowe na końcach licznika geometrii. i nie będę już musiał ingerować w DXF generowany przez solidworks... Marzenie^^
Ok przyjrzy się opcji ręcznej zmiany warstwy.
Jeśli możemy to zrobić ręcznie normalnie, możemy to zrobić za pomocą makra.
Po prostu znajdź kod, aby wybrać linię zagięcia i kod, aby zmienić warstwę, zapętloną w widoku tak, aby była skierowana do niej we wszystkich liniach.