Pracuję nad Solidworks 2014 nad realizacją części blaszanej. Udało mi się go zaprojektować zgodnie z moimi potrzebami, ale zauważyłem anomalie podczas rozkładania: Niektóre z moich fałd "się rozpięły" i nagle mam jakieś pręty z materiałów, które nie odpowiadają niczemu prawdziwemu i które bardzo przeszkadzają mi przy rysunku.
Anomalie te pojawiają się wraz z usunięciem materiału na dwóch częściach mojego arkusza utworzonych za pomocą funkcji przeciągniętego wygiętego arkusza.
Czy ktoś wiedziałby, jak obejść lub rozwiązać ten problem? Dziękuję.
A jeśli zaznaczysz pole normalne usuwanie materiału do wszystkich swoich Enlevèv. Matt.-Extru część nie będzie już miała żadnych błędów podczas rozkładania
Dziękuję ac cobra 427! Zastosowałem waszą metodę, sprawdzając normalne usuwanie materiału w moich trzech funkcjach usuwania materiału (15, 8 i 16), ale anomalie są nadal obecne. Czy może to być spowodowane moją wersją solidworks? Rzeczywiście, nadal korzystam z wersji z 2014 roku.
Tak, to możliwe, jedyne, co nadal możesz zrobić, to gdy jesteś w rozwiniętym rozłożeniu, aby usunąć materiał, aby poprawić ten błąd, który miałem również w niektórych częściach, takich jak jeden z moich samouczków.
Dziękuję ac cobra poprawiłem to ręcznie. Ale potem zastanawiam się nad przejściem na wyższą wersję Solidworks.
@Obi-Wan: Zobaczę, co powie mi nasz podwykonawca. Mam ten sam kawałek wykonany w dużej ilości, ale gdybym mógł obejść się bez formy, pasowałaby mi ona. Nie mam zbyt wielu środków na ten projekt, więc prace blacharskie pozwoliłyby mi zaoszczędzić pieniądze.