Podgląd w oknie podglądu SW 2014 pod win 10 home 64bit

Witam

Zanim byłem pod win 7 pro 64 bit i SW2013, miałem podgląd w eksploratorze wygranych.

Niedawno przełączyłem się na Win 10 home 64bit i sw2014 i teraz nie mogę uzyskać tego podglądu.

Przejrzałem forum, przy okazji już miałem problem i znalazłem rozwiązanie, ale teraz dzwonię.

Masz pomysł?

Dziękuję i życzę szczęśliwego Nowego Roku

Odrębność

1 polubienie

Witaj Diiity,
Przede wszystkim moje najlepsze życzenia !!
Oto link, który może pomóc w rozwiązaniu Twojego problemu.
https://www.solidworks.com/fr/support/system-requirements
Pozdrowienia.

@+.
AR

Witaj diity,
Aby zakończyć @A_R , podstawowy SW2014 nie jest kompatybilny z Windows 10 (SW2015 SP5 mini).
Dodatkowo wydaje mi się, że w niektórych wersjach były błędy, które nie wyświetlały prognozy modelu (może z 2014 roku już nie wiem).

1 polubienie

Witam
Tak, rzeczywiście, zgodnie z linkiem A.R., rok 2014 nie byłby kompatybilny.
Więc potrzebowałbym mini z 2015 roku, teraz nie jest wygrany.
Z drugiej strony z moim configiem to przejdzie:
komputer z 8 GB pamięci RAM w DDR3, ten quadro 600, płyta główna to Gigabyte GA-F2A78M-HD2, a procesor to DualCore AMD A4-4000, 3200 MHz (32 x 100).
Dziękuję za pomoc
Odrębność

1 polubienie

Przyznam, że SW2015 jest dla mnie za stary, aby pamiętać, jaka konfiguracja jest potrzebna do jego poprawnego uruchomienia.
Skłaniałbym się do stwierdzenia, że 8 GB pamięci RAM i tak jest ograniczone w przypadku systemu Windows 10 (16 GB mini wydaje mi się bardziej odpowiednie).

1 polubienie

Nie jestem wielkim projektantem, majstruję przy kilku częściach do druku 3D, co głównie dotyczy modelarstwa lotniczego.
Zobaczę, aby zaktualizować mój komputer i przejść do 16 GB.
Delikatność

Nie zamierzam zmuszać cię zbytnio do posuwania się do przodu...
Zasadniczo nie sądzę, aby pochodził z twojego komputera.
Zauważyłem, że podgląd jest kapryśny nawet przy posiadaniu maszyny spełniającej wymagania.
W biurze mamy podobne maszyny i to, co działa dla jednej osoby, niekoniecznie działa dla drugiej :angry: i może zacząć działać, a my nie wiemy dlaczego.

3 polubienia

Cóż, obejdę się bez tego.
Dziękuję
Odrębność

1 polubienie