Witam
Mam aplikację (VB6.0 32bit development, możemy to porównać do VBA w Excelu 32bit )
Mam "obiekt" typu ImageList , którego używam do wyświetlania podglądów wybranych plików (obrazy podglądu otrzymuję z eksploratora Windows)
działa dobrze z plikami CATIA V5 / Autodesk CAD, ale mój kod nie działa z plikami SolidWorks
(jest to 32-bitowy kod, który działał z 32-bitową wersją SolidWorks, ale teraz tylko z wersją 64-bitową :-( )
Czy istnieje sposób na odzyskanie obrazu podglądu pliku SolidWorks w formacie VBA (w wersji 32-bitowej)
--
Znalazłem "PreviewDoc" (patrz poniżej), ale nie udało mi się go użyć (musisz skompilować bibliotekę DLL, a nie rozumiałem, jak uzyskać obiekt obrazu .....)
=> Czy ktoś z was kiedykolwiek robił coś podobnego?
--
Potem pomyślałem o wygenerowaniu obrazu, ale podczas testów stwierdziłem, że przetwarzanie tesmps jest bardzo długie, nie wspominając o widoku, aby ustawić ISO i ponownie ustawić ostrość .....
--
Przykładowy kod PreviewDoc
Dim instancja As ISldWorks
Dim HWnd As System.Integer
Dim FullName As System.String
Wartość przyciemniona As System.Boolean
wartość = wystąpienie. PreviewDoc(HWnd, Imię i Nazwisko)
Parametry
- HWnd
- Uchwyt okna, w którym ma być wyświetlany podgląd mapy bitowej; Ten wskaźnik nie jest prawidłowy we wszystkich procesach; w związku z tym ta metoda działa tylko wtedy, gdy aplikacja jest zaimplementowana jako biblioteka DLL
- Imię i nazwisko
- Pełna ścieżka nazwa dokumentu do podglądu