Próbuję stworzyć w miarę proste makro (chyba), które pozwoliłoby mi zapisać rysunek w formacie PDF i DWG i przechowywać je w odpowiednim folderze. Zapisałem więc makro podczas zapisywania dokumentu, ale jak wskazać w makrze, że powinno ono przyjmować nazwę dokumentu do zapisania, a nie nazwę już zdefiniowaną w mcro (nie wiem czy mam jasność...)
@gt22: Dostałem makro w linku, ale zapisuje ono pliki w folderze, w którym znajduje się rysunek SolidWorks i nie wiem, gdzie zmodyfikować kod, aby wskazać moje ścieżki :-(
Osobiście nie znam się na tworzeniu makr, ale kiedy muszę zrobić eksport folderów planów do formatów pdf i dwg, korzystam z harmonogramu zadań, w tym celu dostępna jest funkcja eksportu. Możesz nawet zaprogramować go do pracy w nocy.
Z drugiej strony, znajomość makr mocno mnie interesuje, jeśli ktoś ma dokumentację, aby mnie przeszkolić, to jestem zainteresowany.
W rzeczywistości mamy folder, w którym zapisywane są rysunki SolidWorks, folder dla MEP w DWG i folder dla MEP w PDF... Czołowa organizacja... Mam niezły ubaw
Trochę pomajstrowałem przy pliku i udaje mi się zmienić ścieżkę, ale gubię nazwę pliku... Ale w końcu tam dotrę :-)
Dzięki majsterkowaniu i wyszukiwaniu dzięki linkowi GT22 w końcu mam makro, które działa i pozwala mi zapisać plik PDF w określonym folderze i równolegle plik DWG w innym folderze.