Występowanie w animacjach

Witam 

Chciałbym umieścić pokoje w kolorze w animacji, ale kiedy klikam pokój prawym przyciskiem myszy, aby znaleźć menedżera właściwości kolorów, nie pojawia się on na liście...

Nie jestem zbyt zaznajomiony z animacjami, więc postępuję zgodnie z samouczkiem w //, ale tutaj utknąłem...

Jakiś pomysł, aby mi pomóc?

Dziękuję

capture_1.png

Witam

Kolor musi być ustawiony w modelu 3D przed użyciem animacji.

Z drugiej strony, jeśli chcesz zmienić kolor po drodze między dwiema sekwencjami, jest to bardziej bawełniane.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziękuję Zozo_mp, ale nie widzę żadnej różnicy. Nie mam dostępu do ikony wyglądu, gdy jestem w Motion Research. Kiedy robię samouczek, działa bez problemu i zrozumiałem, jak zmienić kolor na żądanym kroku. Ale w moim montażu to nie działa tak samo :(

Dobry wieczór @Libellule944

Przepraszam! Ale mam dostęp wszędzie, albo tak jak na obrazie, albo klikając prawym przyciskiem myszy na komponent. Możliwe jest wtedy pokolorowanie zarówno jednej strony elementu, jak i całego komponentu.

Pozdrowienia

PS: Nie masz wersji studenckiej?

2 polubienia

:( Mam klucz wyglądu w drzewie badania ruchu, ale nie w drzewie konstrukcji

Witaj @Libellule

Spójrz na załączony obraz, po prostu kliknij ten  > w menedżerze funkcji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witaj Zozo_mp

Przepraszam, myślałem, że odpowiedziałem ci wczoraj, ale musiałem zapomnieć opublikować :(

Mówiłem więc, że w załączniku do mojej początkowej wiadomości widać, że tabela wystąpień jest dobrze rozwinięta, więc dla mnie nie pochodzi stamtąd.

W każdym razie, wczoraj po ponownym otwarciu mojego zespołu funkcja była obecna, więc udało mi się sfinalizować animację. Pozostanie to więc tajemnicą.

Dziękuję za czas, który mi poświęciłeś.

Pozdrowienia

1 polubienie