Zwracając się do profesjonalistów z BE, jak pracuje się od początku izolacji?

Fab camp , jeśli nawet w Plabenku pogoda zaczyna być ładna! Tutaj, w południowej Bretanii, jesteśmy do tego przyzwyczajeni, ale w domu...   ;-)

I trzeba też powiedzieć, że po 5 miesiącach deszczu słońce. (Chmury są puste, nie mają już nic do wyplucia, nawet w Plabennec!)

No dalej, ośmielam się:

"Na dobrą pogodę trzeba przyjechać do stolicy, do Nantes... "

Szybko, wychodzę... :-)

@i przetrwają: dziękujemy za udział! Widzę, że biura projektowe były w stanie szybko się dostosować i kontynuować pracę bez żadnych problemów!

@froussel: Bardzo dziękuję za ankietę. To samo dobre dostosowanie do ciebie idealne.

@d.Roger: Bardzo dziękuję za podzielenie się swoimi nawykami związanymi z pracą zdalną, to bardzo satysfakcjonujące! Muszę przyznać, że sama bardzo cenię sobie spokój płynący z telepracy! Wydajność ++++

@zozo_mp: Bardzo dziękujemy za Twoją opinię! To świetny temat, który tylko czeka na debatę! Porównanie punktów widzenia może być bardzo interesujące. Osobiście mam wszystkie swoje dane w chmurze, ponieważ złamałem 2 zewnętrzne dyski twarde i straciłem wszystko :D

@fabcamp: Zeszłego lata objechałem całą Bretanię, zaczynając od Saint-Malo, potem przeszedłem wzdłuż wszystkich wybrzeży, przekroczyłem wyspy, aż dotarłem do pięknego miasta w Bretanii: Nantes! Lol drażnię się, wiem, że przywiązanie Nantes do Nantes jest dość kontrowersyjne. Wspaniała pogoda jak na 15 dni, nigdy tak się nie opalałam. Super mili ludzie, bretońskie specjały na szczycie. Wrócę tu z wielką przyjemnością!

@Gauthik67: Dziękujemy za udział! Całkowicie rozumiem tę uwagę. Cieszę się, że Państwa firma na razie nie jest dotknięta tym problemem, co jest doskonałą wiadomością i uspokaja co do stanu zdrowia sektorów przemysłowych.

@ac cobra 247: rozwijasz swoje umiejętności jako nauczyciel to świetnie, wkrótce będziesz mógł prowadzić szkolenia z SW ;) Rzeczywiście, nie jestem już tak obecny w Lynkoa, dbam o całą cyfrową obecność działu Visiativ Solutions, zwłaszcza visiativ-solutions.fr. W każdym razie idzie mi świetnie, dziękuję. Staram się do tego wracać jak najczęściej, bo to przyjemność wymieniać się z tą piękną społecznością, dla której pracowałam przez tyle lat ;) 

@sbadenis: haha super i tak pogoda gra z nerwami ludzi w mieszkaniach, takich jak ja. Twardo, twardo.

3 polubienia

Ja również brałem udział w ankiecie, to prawda, że przez długi czas byłeś community managerem i sprawiłeś, że strona dobrze funkcjonowała. Od czasu Twojego wyjazdu; Nie ma już żadnego wyzwania.

Witaj Klementyna,

Wypełniony formularz. Z mojej strony częściowe bezrobocie na 1 miesiąc, ponieważ firmy, z którymi współpracujemy, zostały zamknięte. Trochę pracuję, ale nie jest to "gwałtowne". W międzyczasie morale jest dobre, podobnie jak zdrowie. Mam nadzieję, że to samo dotyczy was wszystkich. Pozdrowienia.

@ac Cobra 427: dziękuję za Twoją opinię! Musimy ponownie stawić czoła wyzwaniom.

@contact_168: Cieszę się , że morale i zdrowie są dobre! Mam wrażenie, że zakłady produkcyjne powoli otwierają swoje podwoje... Myszki powinny się niedługo rozgrzać:)

2 polubienia

@remrem, jak skonfigurowałeś pilota HP? Mam wieżę Z, ale prosi mnie o licencję, czy to normalne? jak mam w domu starego, dobrego Z420 to myślałem, że nie będzie problemu... i niskie nie.

w przeciwnym razie rotujemy, ponieważ firma nie ma światłowodu, połączenia z PDM są bardzo skomplikowane 

Nie martw się o CAD, ale to ERP powoduje problemy, a dostawca zostaje zamknięty 

Witam

Na razie wszystko idzie nam dobrze, aż do momentu, gdy dostawcy nie są już w stanie dowocować.

Teraz problemem jest wysłanie naszych maszyn do naszych klientów, którzy znajdują się w 4 zakątkach świata...

Nie mogę się doczekać, aż to się skończy.

Pozdrowienia

AR

@g.casters: Rzeczywiście, informacje zwrotne, które otrzymałem w kwestionariuszu, mówią, że główny problem wynika z szybkości połączenia internetowego.

@A.R: O tak, blokowanie na eksport... i tak, nie mogę się doczekać, aż to się skończy... Bądźmy zjednoczeni. Odwagi !

@g.casters: O ile pamiętam, nie miałem żadnych problemów z instalacją. Jakie jest Twoje przesłanie?

Witam wszystkich, z mojej strony, trener w Visiativ, nadal trenujemy wyłącznie w 2.0. Nie jest to dla nas nowość, ponieważ funkcjonuje już od kilku lat (nawet jeśli jest mało znana), ale to, co jest nowością i jest bardzo cenione, to wypożyczanie zdalnych maszyn z zainstalowanym pakietem solidworks. Najlepszy sposób na szybki start treningu! Powodzenia wszystkim!

1 polubienie

Witaj Clementine,

Wypełniony kwestionariusz.

Brak blokady dla naszego 10-osobowego zespołu w Solidworks, a także dla reszty firmy.

Posiadamy biura, które pozwalają nam zachować odpowiedni dystans od siebie. Żel wodno-alkoholowy, gesty barierowe i się toczy.

W ten sposób unikamy skróconego czasu pracy, a tym samym obniżki wynagrodzeń dla wszystkich.

Miłego dnia

@max59: Tak, gratulacje dla trenerów, którzy byli w stanie szybko się przystosować! Dla tych, którzy są zainteresowani, nadal zdalnie prowadzimy szkolenia SOLIDWORKS i inne oprogramowanie Dassault Systèmes. Wszystkie informacje na temat naszych kursów kształcenia na odległość znajdują się tutaj: https://www.visiativ-solutions.fr/former-sur-solidworks-et-catia-en-direct-de-chez-vous/

Zwracamy uwagę, że od wtorku, 14 kwietnia, szkolenie zawodowe pracowników w zakresie pracy w skróconym wymiarze czasu pracy jest w całości pokrywane przez państwo. Twoja firma musi szybko podjąć niezbędne kroki, a Twoje szkolenie nie zostanie odliczone od Twojego CPF (info tutaj: https://www.centre-inffo.fr/content/uploads/2020/04/instruction-du-9-avril-2020-renforcement-du-fne-formation-dans-le-cadre-de-la-crise-du-covid-19.pdf).

Jak działa zdalne szkolenie na SOLIDWORKS lub innym oprogramowaniu Dassault Systèmes ?

• Nasi trenerzy powitają Cię w trybie nauki na odległość za pośrednictwem dostępu do Internetu.
  • Lekcje i ćwiczenia odbywają się w czasie rzeczywistym, a Ty możesz wymieniać się nimi z trenerem i innymi połączonymi uczestnikami! Praktyczne rozwiązania są identyczne jak w przypadku tradycyjnych szkoleń międzyzakładowych (zwołanie, umowa szkoleniowa, certyfikat uczestnictwa, ocena wcześniejszego uczenia się).
  • Jeśli nie masz dostępu do swojej profesjonalnej stacji roboczej, udostępniamy Ci maszynę wyposażoną w ...
  • Gdy tylko się zarejestrujesz, Visiativ Solutions zajmie się wszystkimDostęp online do wyposażonej maszyny (oprogramowanie i licencja) jest zarezerwowany dla Ciebie na cały czas trwania zaplanowanych sesji na wybrany temat.
1 polubienie

@m.legras: Cześć! Bardzo rzadko się to słyszy, myślę, że jesteś jednym z wyjątków. To dobra wiadomość :) 

1. wyniki są dostępne online! Odkryj je w formie infografiki tutaj:

https://www.visiativ-solutions.fr/infographie-resultats-1ere-semaine-du-barometre-de-lindustrie-en-periode-de-confinement/

W przyszłym tygodniu zostanie opublikowana aktualizacja z Twoimi nowymi odpowiedziami.

Dziękuję wszystkim i piękny słoneczny dzień:)

1 polubienie