Notatka nie jest dołączona do tego artykułu, jest to treść tekstu, która nie jest dołączona do żadnego widoku, w którym chciałbym pobrać znaczniki części na kilku widokach.
Składnia "SW-Mass@pièce.SLDPRT" pozwala na pobranie masy "części. SLDPRT" , nawet jeśli nie występuje w planie. To właśnie uruchamianie go przed @, który powinien zostać zmieniony
$PRPSHEET:"nazwa_pliku" zwraca niestandardową właściwość "filename" dokumentu używanego jako odniesienie do rysunku.
W moim przypadku nie szukam właściwości niestandardowej dokumentu używanego jako odniesienie. Jest to rysunek dużego zespołu. W kącie chcę umieścić notatkę wyjaśniającą montaż:
"Po nasmarowaniu należy wymienić olejarkę "Rep@garisseur.SLDPRT" na korek "Rep@bouchon.SLDPRT".
W ten sposób, jeśli zmieni się znacznik olejarki lub nasadki, tekst będzie następujący.
Z drugiej strony, składnia "Rep@garisseur.SLDPRT" nie jest dobra. Aby wyświetlić masę, składnia to "SW-Mass@graisseur.SLDPRT"
Pytanie brzmi: czym zastąpić "SW-Mass", aby uzyskać niestandardową właściwość "Rep"?
Proste pytanie wynikające z tematu: w moim przypadku
$PRPSHEET:"No_article" zwraca właściwość niestandardową "No_article" dokumentu używanego jako odniesienie do rysunku. Dziękuję Yannick za metodę łączenia właściwości części z adnotacją na rysunku, działa idealnie.
Teraz chciałbym mieć możliwość uruchomienia makra, które zapisze mój rysunek w wybranym przeze mnie katalogu w postaci "No_article.pdf"
Jak pobrać tę właściwość "No_article" w zmiennej w makrze?