Wywoływanie właściwości części użytkownika

Witam

Na rysunku staram się, aby niestandardowa właściwość pomieszczenia pojawiła się w notatce.

Notatka nie jest dołączona do tego pokoju, pokój nie pojawia się na tym planie jako pokój główny.

Wiem, jak szukać właściwości SW (np. gruntu) tej części: "SW-Mass@pièce.SLDPRT"

Czy możliwe jest uzyskanie właściwości "Rep" tego pokoju? Próbowałem wielu kombinacji $, @ , "", { }, zamiast SW-Mass, ale na próżno!

Witam

Musisz wstawić notatkę, a następnie przejść do lewej wody kolońskiej, jak określisz dla ziemi itp.

i wybierz komponent, a będziesz miał wiele adnotacji związanych z częścią ...

Mój komputer jest opóźniony, poczekaj, aż wyślę ci zrzut ekranu ...

Oto mój zrzut ekranu sw2018 sp4

@+

2020-06-22_173411.png

To nie działa:

Notatka nie jest dołączona do tego artykułu, jest to treść tekstu, która nie jest dołączona do żadnego widoku, w którym chciałbym pobrać znaczniki części na kilku widokach.

Składnia "SW-Mass@pièce.SLDPRT"  pozwala na pobranie masy "części. SLDPRT" , nawet jeśli nie występuje w planie. To właśnie uruchamianie go przed @, który powinien zostać zmieniony

Witam ponownie,

ok, więc zrób dla mnie zrzut ekranu, abym mógł lepiej zrozumieć, czego chcesz... Dziękuję

@+.

1 polubienie

Dobry wieczór

Aby połączyć właściwość części z adnotacją w MEP -> kliknij prawym przyciskiem myszy notatkę -> Edytuj w nowym oknie

Dodaj na przykład $PRPSHEET:"filename"

W załączeniu znajduje się przykładowy plik w SW2017

Cdlt powiedział:

det00000.zip
3 polubienia

Dziękuję Yannick

$PRPSHEET:"nazwa_pliku"  zwraca niestandardową właściwość "filename" dokumentu używanego jako odniesienie do rysunku.

W moim przypadku nie szukam właściwości niestandardowej dokumentu używanego jako odniesienie. Jest to rysunek dużego zespołu. W kącie chcę umieścić notatkę wyjaśniającą montaż:

"Po nasmarowaniu należy wymienić olejarkę  "Rep@garisseur.SLDPRT" na korek "Rep@bouchon.SLDPRT".

W ten sposób, jeśli zmieni się znacznik olejarki lub nasadki, tekst będzie następujący.

Z drugiej strony, składnia "Rep@garisseur.SLDPRT" nie jest dobra.  Aby wyświetlić masę, składnia to "SW-Mass@graisseur.SLDPRT"

Pytanie brzmi: czym zastąpić "SW-Mass", aby uzyskać niestandardową właściwość "Rep"?

Witam

Proste pytanie wynikające z tematu: w moim przypadku

$PRPSHEET:"No_article" zwraca właściwość niestandardową "No_article" dokumentu używanego jako odniesienie do rysunku. Dziękuję Yannick za metodę łączenia właściwości części z adnotacją na rysunku, działa idealnie.

Teraz chciałbym mieć możliwość uruchomienia makra, które zapisze mój rysunek w wybranym przeze mnie katalogu w postaci "No_article.pdf"

Jak pobrać tę właściwość "No_article" w zmiennej w makrze?

Dziękuję za pomoc

Witam

Wskaż odpowiedź, która najbardziej Ci pomogła, aby zamknąć  pytanie.

I wróćmy do kolejnego pytania.

Yannicka

3 polubienia