Kiedy wykonuję rysunek w widoku izometrycznym jednego z moich budynków, zaznaczam opcję ukryte krawędzie usunięte, ale nie ukrywa ona przede mną żadnych krawędzi, więc mój MEP staje się nieczytelny, czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym błędem?? (Ctrl+Q niczego nie rozwiązuje...)
A kiedy otwieram mój zespół, robi to samo ze mną!! Czuję, że mój szklarz będzie miał pracę... Mnie to denerwuje ;p
CF Image: To powiększony widok mojego zespołu, wiedząc, że różowa rura przechodzi przed szarą belką, w ogóle nie rozumiem, dlaczego mam tak zły obraz... Tekstury są kompletnie zepsute:(
Jeśli zrobi to również tobie na asemblerze, potwierdzam ponowne uruchomienie, najlepiej BEZ zapisywania twojego sldasm i twojego slddrw. Jeśli to niczego nie rozwiąże, to jest to pomieszczenie, które umieszcza obszar, na przykład twój budynek, tak, jak go właśnie zmodyfikowałeś.
Miałem już tego rodzaju wadę graficzną. Tak to się zaczęło, a potem nie mogłem już nagrywać :/ Więc wykonaj kopię zapasową plików przed nadpisaniem tą chwiejną wersją!
U mnie na obrazie widzę przezroczystość na kilku częściach, może powinieneś zacząć od ich usunięcia lub stworzenia konfiguracji lub stanu wyświetlania bez tych przezroczystości.
Dziś rano, kiedy przyjechałem, miałem nadzieję, że błąd zostanie rozwiązany... I cóż nie...
@Benoit, nie pochodzi z mojego budynku, prawdopodobnie z innych części mojego zespołu, ale w takim razie, który to jest? :s Ponadto zapisałem swój zestaw w tej chwiejnej wersji :s błąd!!
@Bart ;?? Moje szkice są już ukryte?
@gt22, mój przekrój rurkowy jest po prostu purpurowy, bez żadnej przezroczystości, normalnie nie powinienem widzieć ramki przez :(
@Coyote, nie, dokładnie, żaden z moich pokoi, poza moim budynkiem, nie ma przezroczystości, właśnie to mi przeszkadza, przez moje pokoje widać wszystko, podczas gdy nie ma przezroczystości...
@PL, nie, nie wykryto niepożądanego stanu wyświetlania:(
@gt22, biorąc pod uwagę czas, jaki zajmuje mi samo wydrukowanie w formacie PDF, zapisanie wszystkiego w części zajmie mi 2 dni...
Czy otwierając montaż na inną stację, jest tak samo?
Jeśli odpowiedź brzmi nie, jest to problem z konfiguracją, albo zresetuj konfigurację, jeśli zachowałeś plik, albo skopiuj konfigurację kolegi, albo zresetuj wszystko do zera (ale znalezienie swojego SolidWorks jak poprzednio jest żmudne)
Cóż, minęło trochę czasu, odkąd to pytanie było otwarte i nie byłem w stanie rozwiązać mojego problemu, zmieniając kilka opcji, więc musiałem go ponownie zaimportować, aby zobaczyć, jak błąd znika...
Było to długie i żmudne, ale udało mi się uzyskać pożądany efekt.