Zespół rur przerobiony na spawany mechanicznie

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wykonanie zespołu rury, a następnie przekształcenie go w część spawaną mechanicznie.

Z góry dziękuję

Witam 

W jakim celu możesz zapisać swój montaż na części.

1 polubienie

W przeciwnym razie możesz zrobić to w ten sposób i zapisać pod tym kawałkiem, ponieważ zachowa on powiązanie z kawałkami. Jeśli zmodyfikujesz część zespołu i przejdziesz do utworzonej części.

1 polubienie

Powiedziałbym, że nie w tym sensie, że nie odzyskasz specyficznych właściwości mechaniki spawanej.

Systematycznie wykonujemy nasze ramy w formie spawanej mechanicznie.

Niektóre fragmenty są ponownie wykorzystywane w różnych badaniach. Zostały one skodyfikowane i ułożone, ale chcielibyśmy umieścić je bezpośrednio w mechanicznie spawanej obudowie^.

Myślałem o zapisaniu części w bibliotece projektów i wstawieniu ich za pomocą funkcji pochodnej.

U mnie rama spawana = 1 sztuka, bo nie da się jej rozebrać.

Ponadto funkcje spawane mechanicznie są bardziej wydajne niż wykonywanie montażu.

Ponadto, gdy znajdujesz się w pomieszczeniu wielobryłowym, różnica w stosunku do montażu staje się minimalna. Rzeczywiście, możliwe jest wstawienie części do części i ustawienie jej w sposób wiązań w złożeniu. W ten sposób powtarzające się części (i/lub części znajdujące się już na rysunku) można wstawiać do części spawanej mechanicznie, zachowując ich odniesienia i linki zewnętrzne.

http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/t_inserting_a_part_into_another_part.htm?verRedirect=1

To tylko moja opinia, są też inne metody, które działają!

1 polubienie

Rzeczywiście, włożenie istniejącej części do spawanej mechanicznie jest rozwiązaniem, będziesz musiał tylko trochę żonglować pod względem właściwości korpusu, aby wyświetlić listę części, które należy śledzić.

1 polubienie