Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wykonanie zespołu rury, a następnie przekształcenie go w część spawaną mechanicznie.
Z góry dziękuję
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wykonanie zespołu rury, a następnie przekształcenie go w część spawaną mechanicznie.
Z góry dziękuję
Witam
W jakim celu możesz zapisać swój montaż na części.
W przeciwnym razie możesz zrobić to w ten sposób i zapisać pod tym kawałkiem, ponieważ zachowa on powiązanie z kawałkami. Jeśli zmodyfikujesz część zespołu i przejdziesz do utworzonej części.
Powiedziałbym, że nie w tym sensie, że nie odzyskasz specyficznych właściwości mechaniki spawanej.
Systematycznie wykonujemy nasze ramy w formie spawanej mechanicznie.
Niektóre fragmenty są ponownie wykorzystywane w różnych badaniach. Zostały one skodyfikowane i ułożone, ale chcielibyśmy umieścić je bezpośrednio w mechanicznie spawanej obudowie^.
Myślałem o zapisaniu części w bibliotece projektów i wstawieniu ich za pomocą funkcji pochodnej.
U mnie rama spawana = 1 sztuka, bo nie da się jej rozebrać.
Ponadto funkcje spawane mechanicznie są bardziej wydajne niż wykonywanie montażu.
Ponadto, gdy znajdujesz się w pomieszczeniu wielobryłowym, różnica w stosunku do montażu staje się minimalna. Rzeczywiście, możliwe jest wstawienie części do części i ustawienie jej w sposób wiązań w złożeniu. W ten sposób powtarzające się części (i/lub części znajdujące się już na rysunku) można wstawiać do części spawanej mechanicznie, zachowując ich odniesienia i linki zewnętrzne.
http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/t_inserting_a_part_into_another_part.htm?verRedirect=1
To tylko moja opinia, są też inne metody, które działają!
Rzeczywiście, włożenie istniejącej części do spawanej mechanicznie jest rozwiązaniem, będziesz musiał tylko trochę żonglować pod względem właściwości korpusu, aby wyświetlić listę części, które należy śledzić.