Montaż stał się niewidoczny?

Cze wszystkim

Mam zespół, który stał się całkowicie niewidoczny (SW2016 SP2). Nie pojawia się nawet w filiżance. Drzewo budowania jest poprawne. Wszystkie elementy są teoretycznie widoczne. Jeśli stworzę z niego nowy zespół, wszystko jest OK.

Musiałem coś sprawdzić, nie zdając sobie z tego sprawy, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.  Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem? Jeśli tak, to jak to rozwiązałeś?

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc

Pozdrowienia

Sandrine powiedział:

2 polubienia

Witam

Czy po ponownym uruchomieniu stacji roboczej jest tak samo?

Musisz zainstalować wersję 2016 SP3, która została wydana w zeszłym tygodniu, co rozwiązuje wiele błędów.

Jeśli nie, możemy sprawdzić, czy sterowniki graficzne są aktualne tutaj:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

W przeciwnym razie, klikając podwójną strzałkę, aby rozwinąć:

Aby wyświetlić elementy sterujące wyświetlania, należy kliknąć  w górnej części drzewa tworzenia operacji FeatureManager w celu rozwinięcia panelu wyświetlania.

Czy przed zgromadzeniem, o którym mowa, nie ma nic?

4 polubienia

A jeśli wymienisz go na inny montaż, aby zastąpić go oryginałem, to czy wróci widoczny?

1 polubienie

Witaj, w solidworks nie otwieraj pliku w trybie szybkim.
Gotowe otwarte i w opcjach otwierania, wybierz duży wzór w trybach i spójrz na swoją konfigurację.

sans_titremmm.png
2 polubienia

Zdarza mi się to od czasu do czasu w 2011 roku ... Zwykle zamykam solidworks i restartuję go, a potem wszystko wraca do normy.

Trochę CTRL + Q też może pomóc

Spójrz w drzewo tworzenia części w złożeniu, czy bryły objętości są wyraźnie widoczne.

Jeśli nie masz folderu "treści woluminów", musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy w drzewie i wybrać Pokaż/ukryj obiekty w drzewie.

Dziękuję za pomoc.

Więc przy restarcie nic to nie zmienia, ani CTRL Q.

Instaluję wersję SP3 i będę Was informować na bieżąco.

Pozdrowienia

Witam

Czy kliknąłeś w drzewie tworzenia nazwę zespołu, aby go zebrać? Może kliknąłeś na ukryj...

1 polubienie

Filtrowanie zawartości drzewa operacji FeatureManager w złożeniaprzegląda filtr w widoku graficznym

Można użyć narzędzia Filtr  znajdującego się w górnej części drzewa operacji FeatureManager, aby przefiltrować obiekty wyświetlane w drzewie operacji FeatureManager.

Możesz filtrować według:

Można również określić, aby dopasować obszar graficzny do wyników filtru.

Aby filtrować obszar graficzny, należy:

1. W polu Filtr wprowadzić słowo kluczowe, aby filtrować obiekty w drzewie tworzenia operacji FeatureManager.

2. Kliknij ponownie strzałkę w dół i włącz lub wyłącz filtr widoku wykresu .

• Jeżeli wyłączymy  Filtr widoku wykresu, obszar wykresu nie zmieni się podczas filtrowania zawartości drzewa operacji FeatureManager.

• Jeżeli włączymy  Filtr widoku wykresu, w obszarze graficznym pojawią się tylko te komponenty, które są nadal widoczne w drzewie tworzenia operacji FeatureManager.

1. Kliknij  w Filtr , aby wyłączyć filtr.

Aby filtrować według statusu ukrywania/pokazywania:

1. W polu Filtr kliknij strzałkę w dół i wybierz opcję Filtr ukrytych/usuniętych komponentów.

Ukryte i usunięte komponenty znikają z drzewa autorskiego FeatureManager.

1. Kliknij ponownie strzałkę w dół i wyłącz filtr ukrytych/usuniętych komponentów, aby komponenty pojawiły się ponownie.

W przypadku ukrywania komponentów za pomocą narzędzia Izoluj można odwzorować drzewo tworzenia operacji FeatureManager do obszaru graficznego, wybierając opcję Filtruj ukryte/usunięte komponenty w polu Filtr.

2 polubienia