Mam zespół, który stał się całkowicie niewidoczny (SW2016 SP2). Nie pojawia się nawet w filiżance. Drzewo budowania jest poprawne. Wszystkie elementy są teoretycznie widoczne. Jeśli stworzę z niego nowy zespół, wszystko jest OK.
Musiałem coś sprawdzić, nie zdając sobie z tego sprawy, ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem? Jeśli tak, to jak to rozwiązałeś?
W przeciwnym razie, klikając podwójną strzałkę, aby rozwinąć:
Aby wyświetlić elementy sterujące wyświetlania, należy kliknąć w górnej części drzewa tworzenia operacji FeatureManager w celu rozwinięcia panelu wyświetlania.
Czy przed zgromadzeniem, o którym mowa, nie ma nic?
Witaj, w solidworks nie otwieraj pliku w trybie szybkim. Gotowe otwarte i w opcjach otwierania, wybierz duży wzór w trybach i spójrz na swoją konfigurację.
Filtrowanie zawartości drzewa operacji FeatureManager w złożeniaprzegląda filtr w widoku graficznym
Można użyć narzędzia Filtr znajdującego się w górnej części drzewa operacji FeatureManager, aby przefiltrować obiekty wyświetlane w drzewie operacji FeatureManager.
Można również określić, aby dopasować obszar graficzny do wyników filtru.
Aby filtrować obszar graficzny, należy:
W polu Filtr wprowadzić słowo kluczowe, aby filtrować obiekty w drzewie tworzenia operacji FeatureManager.
Kliknij ponownie strzałkę w dół i włącz lub wyłącz filtr widoku wykresu .
Jeżeli wyłączymy Filtr widoku wykresu, obszar wykresu nie zmieni się podczas filtrowania zawartości drzewa operacji FeatureManager.
Jeżeli włączymy Filtr widoku wykresu, w obszarze graficznym pojawią się tylko te komponenty, które są nadal widoczne w drzewie tworzenia operacji FeatureManager.
Kliknij w Filtr , aby wyłączyć filtr.
Aby filtrować według statusu ukrywania/pokazywania:
W polu Filtr kliknij strzałkę w dół i wybierz opcję Filtr ukrytych/usuniętych komponentów.
Ukryte i usunięte komponenty znikają z drzewa autorskiego FeatureManager.
Kliknij ponownie strzałkę w dół i wyłącz filtr ukrytych/usuniętych komponentów, aby komponenty pojawiły się ponownie.
W przypadku ukrywania komponentów za pomocą narzędzia Izoluj można odwzorować drzewo tworzenia operacji FeatureManager do obszaru graficznego, wybierając opcję Filtruj ukryte/usunięte komponenty w polu Filtr.