Montaż dynamiczny

Witam wszystkich ,

Mam problem estetyczny podczas montażu, ten problem może mieć bezpośrednie konsekwencje na funkcjonalność systemu.

Proszę bardzo, mój zespół składa się z części stałej (podwozia) i części ruchomej (płyty) poruszającej się po trajektorii. Absolutnie muszę przytrzymać kółka tacy  , aż zejdą w styczność z podłogą, nie blokując ruchu translacyjnego tacy... Kółka powinny ślizgać się po podłodze. Wstawiłem zdjęcie, aby to wszystko trochę podeprzeć^^

Po kilku testach naprężeń kątowych, styczności i innych fantazji wszelkiego rodzaju, nie mogę znaleźć odpowiedniej funkcji, która reprezentowałaby rzeczywisty wynik. 

Czy istnieje funkcja, która może symulować ten ruch?

Nie chcę uzyskać tego wyniku, używając narzędzia "przesuń komponent - > wykrywanie kolizji"

encastrement_coulissant.docx

Witam

Musisz tylko poprowadzić skrajną część tacy do punktu z wypustem. Splajn będzie opisywał rzeczywistą trajektorię tacy w prawdziwym życiu. Zaleca się wykonanie wielowypustu w jednym kawałku.

Pozdrowienia

2 polubienia

Rzeczywiście, jest to rozwiązanie, wolałbym ograniczyć objętość poprzez zderzenie, a nie szkic, ale rzeczywiście działa. Dziękuję

1 polubienie

Małe problemy... scenę, a teraz jest już prowadzony przez szkic symulujący jego trajektorię na stałym podwoziu.

W związku z tym konieczne byłoby ograniczenie ruchomej części za pomocą dwóch bardzo różnych trajektorii. drugi symulowałby trajektorię moich kół na ziemi,  jak zrobić ten drugi szkic bez ograniczania pierwszego, nie mam żadnego innego elementu, który by go prowadził ... :') 

W rzeczywistości twój system działa w 2 fazach, więc będziesz musiał dokonać 2 konfiguracji:
- Faza "w powietrzu"
- Faza naziemna.
Normalnie powinieneś być w stanie mechanicznie ograniczyć (bez przechodzenia przez trajektorie) każdą z tych konfiguracji.

Zazwyczaj ten typ platformy jest zawsze prowadzony po szynach i z pchaniem za pomocą jednego lub dwóch siłowników hydraulicznych. Siłownik przechyłu i siłownik jazdy przód-tył.

Jeśli chcesz wykonać całą kinematykę za pomocą szkiców, jest to możliwe, ale w tym przypadku musisz wnioskować na podstawie ograniczeń złożenia. W przypadku ciężarówek z platformą to siłownik przechyłu powoduje, że dotyka on podłoża, a następnie siłownik jazdy przód-tył, który popycha platformę do koła.

Regulacja odbywa się za pomocą zawieszenia wózka oraz przez stałą zmianę nachylenia przez operatora. W twoim przykładzie możesz nie być w stanie symulować zawieszenia, ale dzięki swobodnemu prowadzeniu pionowemu, przedstawicielom jest to możliwe.

Musisz być w stanie ustawić ograniczenia kątowe, wiedząc, że jest to możliwe w kumulacji kilku.

Opublikowano ASM, że przyglądamy się istniejącym ograniczeniom.

1 polubienie

Jest to system z pojedynczym cylindrem, cylinder ten jest zamocowany na platformie i stałej ramie. Jest również zamontowany w czopie, dzięki czemu można użyć tylko jednego cylindra. Taca jest prowadzona na suwaku

assemblage_complet_6955.sldasm

Wiem z góry, że moje ograniczenie styczności między kołami platformy a szyną, która je prowadzi, nie jest dobre. Położyłem go na plecach, żeby mógł wyglądać jak coś

Do swojego montażu musisz zrobić kompozycję na wynos lub spakować go w plik ZIP, ponieważ Twój ASM jest bezużyteczny w obecnej postaci.

Do wszystkiego"

1 polubienie