Cze wszystkim.
Potrzebuję twojej pomocy. Pracuję w firmie, która robi kuchnie na wymiar. Oznacza to, że moduły kuchenne będą mniej więcej takie same, ale zmienią się wymiary.
Teraz chcę stworzyć bibliotekę ze wszystkimi modułami, które możemy wykonać. A kiedy mam już zamówienie, muszę zrobić "spakuj i ruszaj" i zapisać montaż w moim nowym folderze i edytować montaż z wymiarami zapytania.
W tym celu myślałem o narysowaniu zespołu metodą top-down, w ten sposób wszystkie elementy mojego zespołu zostaną połączone.
Ale aby ułatwić sobie przyszłe zamówienia, myślę, że lepiej jest również dodać równania (dla długości, szerokości itp.).
Ale nie mam pojęcia, jak stworzyć równania dla tego typu montażu.
Czy mam wystarczająco jasność?
Dziękuję bardzo.
Dobry wieczór
Rozwiązanie paczki i Go wydaje mi się być wrzodem na dupie!
Chyba że umieścisz rozszerzenie dla każdego nowego etui, a także spakuj i idź faktycznie pozwala.
Po co ta ekspansja! Bo jeśli nieszczęśliwym trafem nie masz idealnej pieczęci między swoimi plikami, gdy tylko zmienisz wymiary mebla, będzie to miało wpływ na wszystkie rzeczy, które możesz ponownie otworzyć, ponieważ nawet nie pudełko.
Z drugiej strony, jeśli wstawisz rozszerzenie, zostanie ono zamrożone dla tego przypadku, a jeśli dostaniesz mebel do innej skrzynki, będziesz musiał zmienić jego nazwę przez kopię (zapisz jako ==> Zapisz kopię z nową nazwą).
Wszystko zależy od zmienności mebli.
Osobiście wróciłbym do zmiany nazwy mebla umieszczonego w ASM w nazwie firmy klienta "tartequiche", aby nie było ryzyka pomieszania.
To jest to, co robię dla różnych iteracji nieco złożonego prototypu, co pozwala mi zachować różne ewolucje tego ostatniego.
Moi koledzy podsuną Ci inne super fajne rozwiązania!
Pozdrowienia
Witam
Zdarza mi się wykonywać meble na wymiar na podstawie modelu z równaniem.
Różnica z mojej strony polega na tym, że pracuję przy obróbce blachy, a więc w wielu bryłach (meble w całości ze stali nierdzewnej w składanej blasze do profesjonalnej kuchni).
Gdy zmieniam wymiary zewnętrzne mebla, wszystko idzie za mną...
W przypadku szafek kuchennych wspomniana przez @Zozo_mp metoda wydaje mi się istotna (osobiście zrobiłbym to samo...).
W przeciwnym razie, nie chcąc się reklamować i nie wiedząc, jakie są Twoje plany inwestycyjne, firma Eficad dystrybuuje całkiem fajne oprogramowanie, które integruje się z oprogramowaniem: SwoodDesign.
Pozwala na konfigurację skrzynek od A do Z z integracją sprzętową i zarządzaniem obróbką za pomocą SwoodCam.
Pozdrowienia.
To jest dokładnie to, co chcę zrobić. Kiedy zmieniasz wymiary zewnętrzne mebla, wszystko musi iść w parze. A jak projektuje się meble? Montaż?
Zapomniałem wspomnieć, że nasze zapasy wykonane są ze stali nierdzewnej. Rysujemy w blasze