Montaż

Witam

Czy możemy wstawić zespół do innego zespołu.

Dziękuję

1 polubienie
Witam, w SolidWorks nie ma problemu. Po prostu wykonaj manipulację 2 razy.

Tak, absolutnie, ale nie możesz złożyć zespołu w jego złożeniu!

1 polubienie

Dziękuję za wkład, ale jak zrobić manipulację dwa razy. 

Mój problem polega na tym, że mam narysowany cylinder (zespół) i chciałbym go włożyć do innej maszyny (również montażowej).

Dziękuję

Kiedy jesteś w trakcie montażu maszyny, dodaj zespół cylindra tak, jakby była to część, którą chcesz zmontować

3 polubienia

W zespole wystarczy wstawić podzespół, tak jak w przypadku normalnej części. Tyle tylko, że to zgromadzenie.

3 polubienia

Cóż, musisz zapisać go jako zespół i wsunąć go do drugiego zespołu.

Istnieje również możliwość utworzenia zespołu w swoim zespole poprzez wybranie różnych komponentów w drzewie i za pomocą prawego przycisku myszy utwórz zespół w tym miejscu.

Aby to zrobić, możemy zarejestrować zestaw pomocniczy utworzony w zestawie podstawowym wewnętrznie lub zewnętrznie. Decyzja o tym jest podejmowana, gdy zestaw podstawowy jest zamknięty lub gdy zestaw pomocniczy jest wymagany do zarejestrowania wewnętrznie lub zewnętrznie (plik specyficzny dla SLDASM).

1 polubienie

Albo otwierasz swoje dwa okna (Ogólny Zespół i Zespół Cylindra).

Klikasz na swój zespół cylindra w wale budowania i przeciągasz go do okna swojego ogólnego zespołu.

1 polubienie
Zobacz ten film instruktażowy w języku francuskim (operacja jest taka sama w przypadku wstawiania zespołu, jak w przypadku części):

Wstawianie komponentów za pomocą SolidWorks: http://youtu.be/kIxHJGJf9QA

Ok, ale straciłem ograniczenia ruchu (pręt/cylinder), w wale ograniczenia istnieją, ale w rzeczywistości pręt jest stały

Aby mieć możliwość ograniczeń ruchowych, wszystko musi być na pierwszym poziomie, w przeciwnym razie to nie zadziała

Więc jeśli zrobiłeś zespół z tłokiem, który się porusza i umieścisz go w innym zespole

Stanie się on podzespołem, a wszystkie ograniczenia ruchu zostaną utracone

działa odwrotnie 

@+ ;-))

2 polubienia

W zestawie głównym można odtworzyć dwie konfiguracje.

następnie w jego drzewie tworzenia kliknij prawym przyciskiem myszy na swój "zespół cylindra",

i klikasz na Konfiguruj komponent.

A następnie dopasowujesz konfiguracje zespołu ogólnego do konfiguracji zespołu cylindrów.

Jeśli chcesz, aby cylinder (podzespół) mógł się "poruszać" w zespole, musisz uczynić go elastycznym: Kliknij prawym przyciskiem myszy podzespół cylindra, właściwość, a następnie zaznacz pole "Elastyczny" w polu "Rozwiąż jako".

3 polubienia

Filip B, opcja rozwiąż jak jest nieaktywna u mnie!

Y.Benhamed, twój cylinder to naprawdę zespół? Czy nie jest to raczej pomieszczenie, w którym stworzyłbyś kilka ciał?

Musisz wybrać opcję elastyczną, zobacz ten link:

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Flexible_Sub-assemblies.htm

jesteś pod którą wersją SW publikuje Twój zespół i Twoje części, aby naprawdę zrozumieć Twój problem

Jeśli chcesz, aby część podzespołu przemieszczała się w zespole pierwszego poziomu, nie będzie to działać

Każda część, która się porusza, musi znajdować się na pierwszym poziomie, a więc w twoim podstawowym zgromadzeniu ogólnym

albo chcę, żeby mi udowodniono, że się mylę ;-)

@+ 

@Gt22, Oto samouczek, znaleziony na youtube, przepraszam, ale dowód jest w języku angielskim.  :)

https://www.youtube.com/watch?v=n9hbOqNiFBw

@sebastien-gault

Właśnie obejrzałem film

Więc tak, pod elastycznym montażem w minimalistycznym montażu to działa

W związku z tym minimum ograniczeń na poziomie montażu pierwszego poziomu

Zrób to samo z podzespołem x w zespole pierwszego poziomu, a porozmawiamy o tym ponownie

Dostałem całkiem. r zrozumieć i pozwolić mi odpowiedzieć na ten temat i niestety nie jestem jedyny ;-)

chyba, że rok 2014/2015 jest pełen cudów ;-)

w co bardzo wątpię

@+ ;-))