Płyta montażowa: problem z użytkowaniem

Witam

Chciałem przetestować płytę montażową w solidworks 2015 za pomocą MyCADtools 2015-15-02-1_x64.

Pierwszą rzeczą, którą menu nie jest wyświetlane, można aktywować tylko paski

Druga rzecz, nie mogę otworzyć i skonfigurować Assemblyboard, nadal otrzymuję ten sam komunikat (patrz załącznik)

capture_1.jpg

Witam

- Komunikat pojawia się, gdy otwarty jest inny SolidWorks, gdy uruchamiane jest narzędzie AssemblyBoard, to jest to drugi SolidWorks, który wywołuje narzędzie, a nie ten, na którym się znajdujesz.

- W przypadku problemu z niewyświetlaniem menu, ten problem pojawia się podczas aktualizacji narzędzi myCADtools przy otwartym SolidWorks. Czy możesz sprawdzić informacje podane w KB myCADservices ze swoją subskrypcją.

http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/kb/probleme-de-barre-d-outils-mycadtools.html

Pozdrowienia

2 polubienia

Aby sprawdzić, czy nie ma otwartych instancji SolidWorks, można przejść do Menedżera zadań systemu Windows, w zakładce procesu i zaznaczyć "SolidWorks".

Podsumowując, musisz ponownie zainstalować pakiet MyCAD, gdy SolidWorks jest otwarty (dla pewności po ponownym uruchomieniu).

I otwórz SolidWorks tylko raz (sprawdzając jak w moim pierwszym zdaniu), przed uruchomieniem Assemblyboard.

Ponownie...

W celu ponownej instalacji myCADtools zaleca się odinstalowanie starej wersji przed zainstalowaniem nowej wersji (tak jak w przypadku SolidWorks!). Stąd tak ważne jest zapisywanie wszystkich moich opcji w katalogach innych niż katalogi instalacyjne.

Zaleca się również, aby SolidWorks NIE był otwarty podczas aktualizacji narzędzi myCADtools.

Pozdrowienia

2 polubienia

Obecnie korzystamy z Solidworks 2014 oraz myCADtools 2014.

Aby stopniowo migrować do wersji 2015, zainstalowałem wersję 2015 Solidworks (podwójna instalacja 2014 i 2015).

Jeden z moich problemów został rozwiązany przez odinstalowanie myCADtools 2015, ponowne uruchomienie komputera i ponowną instalację myCADtools 2015. Teraz mogę przetestować AssemblyBoard! Podejrzewam, że Solidworks 2014 musiał zostać otwarty podczas pierwszej instalacji myCADtools 2015.

Wszystko działa z wyjątkiem menu, które nadal się nie pojawia... Jmsavoyat, nie udało mi się jeszcze zobaczyć twojego linku, ponieważ jest on zarezerwowany dla uprawnień MyCADtools (którymi jesteśmy). Wysłałem wiadomość w tej sprawie i czekam na ich odpowiedź.

Witam

Wydaje mi się, że narzędzie AssemblyBoard było już obecne w ostatnim zestawie myCADtools2014 (kompatybilnym z SW2014).

Robię Ci kopię treści linku, który Ci umieściłem (ale myślę, że zrobiłeś część rozwiązania).

Aby uzyskać Twoje prawo do uprawnień pb myCAD, pozwalam, aby dana usługa odpowiedziała Ci.

Pozdrowienia

mycadtools.png
1 polubienie

Witam

Nie mówiłem o menedżerze poleceń, ale o menu, które się nie wyświetla (patrz przykład pod wersją 2014)

capture_1.jpg

Rzeczywiście, AssemblyBoard jest w najnowszej konfiguracji mycadtools 2014.

Próbowałem przetestować narzędzie (które cieszy się dużym zainteresowaniem i wiele się po nim spodziewałem), ale jestem rozczarowany, błędy do ugryzienia:

• Ikony nie ma na pasku narzędzi.
  • narzędzie powoduje awarię SolidWorks i aby ponownie uruchomić narzędzie, należy usunąć plik DataSettings.XML w C:\Users\xxxx\AppData\Local\Axemble\MyCADtools 2014\AssemblyBoard).

To wielka szkoda!!

Skontaktuję się z serwisem Infolinii w celu przekazania informacji.

Dobry wieczór

@Raimanu, powinieneś mieć te 2 paski narzędzi, dostosowując swoje środowisko.

Jeśli tak nie jest, oznacza to, że instalacja myCADtools2014 nie została wykonana poprawnie.

Czy pobrałeś najnowszą wersję myCADtools2014-15-02-1 z 10/02/2015?

Pozdrowienia

Edit: ups Nie widziałem, że pobrałeś najnowszą wersję na 2015 rok. Więc powinno być OK

barre_outils_mycadtools.png

Dobry wieczór

@flegendre, jest to rzeczywiście fajne narzędzie i nie jest normalne, że tak bardzo się "zawieszasz". Mam nadzieję, że infolinia będzie w stanie Ci odpowiedzieć i przesłać nam Twoje pliki do testów.

Pozdrowienia

Witam

Pojawia się problem z instalacją menu w przypadku narzędzi Solidworks i MyCADtools 2015.

W wersjach 2014 instaluje się bardzo dobrze.

capture.jpg

Zmieniłem wersje solidworks i mycadtools...!!