Nie znaleziono prawidłowych wystąpień rodziny monet

Witam

Mam wrażenie, że co 5 minut odkrywam błędy...  
Oto moje najnowsze znalezisko:

Ten błąd pojawia się, gdy chcę zamknąć rodzinę części.

Witam

Zwykle, gdy mi się to przytrafia, to dlatego, że nic się nie zmieniło. 

W rzeczywistości, jeśli dobrze zrozumiałem, jak reaguje, oznacza to, że nie ma już żadnej więzi między rodziną a pokojem. 

Witam

Sprawdź, czy nie masz żadnych pustych komórek poniżej i po prawej stronie komórki o nazwie "Rodzina".

1 polubienie

Komórki poniżej i po prawej stronie "Rodzina" nie są puste. Wspominasz o tej komórce, ponieważ jest to początek pętli do wypełniania list rozwijanych? Bo jeśli tak jest, to nie używam tej komórki, ale innej, którą przemianowałem na "Artykuł" patrz załącznik.

capture.png

Czy to normalne, że to nie działa :) 

Aby poinformować SW, gdzie zaczyna się rodzina części, użyto nazwanego zakresu. Ma na imię "Familly". Domyślnie wydaje mi się, że jest to komórka "A2".

Rodzina części zatrzymuje się, jeśli w wierszu ustawień znajduje się pusta komórka lub pusta komórka w kolumnie konfiguracji. 

1 polubienie

Właściwie właśnie opróżniłem swoją tablicę, ponieważ dane należą do mojej firmy i nie mam prawa ich udostępniać :)

Ale zasadniczo wiersze konfiguracji są wypełnione danymi.

Witam

informacje o rodzinie pokoi można przenieść w dowolne miejsce, o ile istnieje to pole "Rodzina", SW je znajdzie.

Możesz zwrócić wartość z jednej komórki do drugiej za pomocą opcji "= wybierz komórkę" i ukryć część dotyczącą wartości rodziny części w celu zapewnienia estetyki.

Każdy wiersz poniżej konfiguracji domyślnej dodaje nową konfigurację do modelu 3D, pamiętaj o wypełnieniu nazwy konfiguracji.

Jeśli zwrócisz wartości wiersza w konfiguracji do wiersza w tablicy wartości i następują one po sobie dla innych konfiguracji, po wypełnieniu pierwszego wiersza konfiguracji formułami (=komórka... table values), zaznacz pierwszy ukończony wiersz konfiguracji (poziomo) i przeciągnij obwiednię w pionie zgodnie z liczbą żądanych konfiguracji. Program Excel używa tych samych formuł z przesunięciem odwołania odpowiadającym lokalizacji nowej konfiguracji. Niełatwo to wytłumaczyć...; )

2 polubienia

Witam i podziękowania dla Roub25, który rozwiązał mój problem

Miłego dnia