Zarządzanie odnośnikami zewnętrznymi w programie AutoCAD

Cze wszystkim

Pracuję w biurze metodycznym w fabryce w branży motoryzacyjnej. Aby ułatwić udostępnianie planów rozmieszczenia różnych sektorów zakładu, stworzyłem odnośniki zewnętrzne. Do tej pory mamy wiele projektów w toku, a co za tym idzie, wiele odnośników, z różnymi datami wejścia w życie. Aby zarządzać moimi projektami, muszę za każdym razem wczytywać lub rozładowywać odnośniki zewnętrzne związane z moim projektem. (Zobacz zdjęcie)

Aby zarządzać implementacjami, chciałbym utworzyć tabelę danych powiązaną z moim planem, w której mógłbym zarządzać stanem mojego odnośnika (Załaduj lub Rozładuj). Nie mogę jednak pobrać parametru state z moich odnośników zewnętrznych do tabeli danych. Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to w jaki sposób? W przeciwnym razie, jak mogę ułatwić zarządzanie moimi planami? 

Z góry dziękuję

screenshot_-_09_07_2014__21_55_06.png
Witam, nie używam zbyt często xref, ale myślę, że to wolne oprogramowanie odpowiada na pytanie: użyj tablicy do zarządzania nimi: http://autocadtips.wordpress.com/2014/01/26/xref-load-status-app-review/
3 polubienia

Witam

Nie znałem tego rozwiązania, zaproponowanego przez Lucasa, a wydaje się, że odpowiada ono na część twojego problemu. Nie pozwoli Ci to na zarządzanie tabelą połączoną (nie jest to możliwe w przypadku ekstraksji).

Następnie jest to problem z wersją pliku do zarządzania (faza projektu, faza EXE, faza DOE). Wszystko zależy od tego, jak nazywasz i przechowujesz różne wersje swoich plików DWG?

Klasa A+

2 polubienia

Dziękuję za pomoc.

Pierwsze rozwiązanie wydaje się ciekawe, ale myślę, że prościej byłoby przejść do reorganizacji zarządzania planami zakładów w różnych terminach realizacji projektu. 

Wyodrębnienie atrybutów odnośników zewnętrznych może również pozwolić mi na pokazanie śledzenia projektu bezpośrednio na mapie.

Dziękuję 

1 polubienie