Pracuję przy meblach, elementy są kwadratowe lub prostokątne z mniej więcej różnymi parkingami
Wymiary zmieniają się w zależności od mebla, a otwory należy dodać lub usunąć
Wypróbowałem rodzinę pokoi, ale problem polega na tym, że używam Smartproperties do kodowania mojego planu i mam wszystko w tym samym pokoju, co trochę jest inteligentnym błędem.
Driveworks wygląda bardzo dobrze, ale myślę, że konfiguracja może być dość ciężka.
Najprostszą z nich jest rodzina części Excel, która pozwala kontrolować niemal wszystko, co chcesz w Solidworks.
Równania pozwalają również kontrolować pewne rzeczy (np. obliczanie liczby otworów do wykonania lub ich odstępów)
Jeśli masz problemy z kodyfikacją planu, możesz skorzystać z funkcji bibliotecznych (sterowanych przez Excela), które wstawisz do swoich części: zachowujesz elastyczność kontroli i rygor kodyfikacji.
Funkcje regału są z pewnością również rozwiązaniem, które pozwoli Ci zagłębić się w swój zawód (pozwala na przykład wykonać całe wiercenie / obróbkę danego rodzaju zawiasu za pomocą 1 kliknięcia).
Visiativ udostępnił bezpłatnie specjalne funkcje regałów z drewna/mebli, jeśli masz subskrypcję Mycad. Powinieneś się temu przyjrzeć.